Net echt…

Vrijdag 26 maart had eigenlijk de NGF competitie 2021 moeten starten. Maar al bij de inschrijving afgelopen najaar twijfelden velen aan het doorgaan ervan. Toen de definitieve mededeling van het NGF kwam dat ook dit jaar de competitie helaas niet door zou gaan was er wel teleurstelling maar niet zo heftig als een jaar geleden.

Terwijl begin 2020 alles wat golf heette stil viel kunnen we nu tenminste spelen. Hoe belangrijk dat voor velen is valt af te leiden uit de baanbezetting. Starttijden dienen van te voren digitaal vastgelegd te worden. En aangezien het grootste deel van de mensen achter de overheidsmaatregelen staat maar velen intussen moeite hebben om in te schatten wat anderhalve meter is en wanneer mondkapjes gedragen moeten worden zal het nog wel even duren voor we daar vanaf zijn.  Het einde lijkt gelukkig wel in zicht.  Daar wilde onze vereniging intussen niet op wachten. Vandaar dat de TC een alternatief plan bedacht voor de competitieteams. 

26 maart startte de onderlinge competitie. De teams zijn ingedeeld in drie groepen en gaan strijden om de oneindige roem en een mooie beker. Want laat één ding duidelijk zijn, de leden van de verschillende teams mogen dan doorgaans vrienden zijn, nu even niet. Strijd over 9 holes singles en 9 holes greensome met 100% handicapverrekening moet duidelijk maken wie het hele jaar met opgeheven hoofd en een grote lach op het gezicht rond mag lopen op het Woold en wie zich grappen moet laten welgevallen. 

Wij, heren senioren 18/1 mochten aantreden tegen senioren 18/3.  Dat de strijd serieus wordt opgepakt zagen we op hole 5 toen uit het niets een speler van heren senioren 27/1 (die niet hoefden te spelen) even kwam spioneren. Niets aan het toeval overlaten heet dat. Ik heb mijn bal toen expres in de GUR geslagen, zand in de ogen strooien heet dat dan weer. 

Dat geldt ook voor de fysieke en technische voorbereiding. Alsof de NGF competitie gewoon door zou gaan zo werd er wekelijks getraind, oefenwedstrijden gespeeld en ’s-avonds uren naar Ziggo Golf gekeken. Trainingssessies met de pro’s van het Woold werden fanatiek bezocht. Sommige teams begonnen al in november, wij traditiegetrouw na nieuwjaar. 

En toen stonden we ineens in de baan en wat overheerste was gezelligheid, wat bleek het leuk om tegen eigen clubgenoten te spelen. Het weer was ineens fantastisch, de baan om door een ringetje te halen en ondanks de landelijke beperkingen waar iedereen zich goed aan hield hadden we een heus competitiegevoel. Zonder lunch en diner uiteraard, het is nog even niet anders. 

Jan Karel en Karin bedankt voor de organisatie en het management voor het bieden van de ruimte om dit evenement door te kunnen laten gaan.

De uitslagen zijn binnenkort op de website te vinden. 

Op naar de volgende wedstrijden, iedereen succes.

Theo Lankhorst