Heren 1 opent Interne Competitie met ruime zege

Een jaar geleden werd er abrupt een handrem op ons dagelijks leven gezet vanwege het COVID-19 virus. Begrijpelijk was dan ook de afgelasting van de NGF Competitie. Afgelopen najaar begon ons team samen met coach Rob Mouwen vol goede moed en met extra veel zin aan een nieuwe voorbereiding. Echter bleek al snel dat ook de competitie in 2021 uiterst onzeker werd en de definitieve beslissing van de NGF om het tweede jaar op rij geen competitie te spelen kwam niet als verrassing. Het gevolg: de Interne Woold Competitie. Een leuk initiatief, tot in detail uitgewerkt door onze TC. Zelfs de trofeeën voor de winnende teams staan al te glimmen in de hal van het clubhuis! En zo begonnen alle teams met hun laatste voorbereidingen richting eind maart, want op je eigen baan wil je zeker niet verliezen, toch?

De spelvorm in het kort: ieder team zit in een poule waarin dubbel-negen wedstrijden worden gespeeld. Hole 1-9 single, hole 10-18 greensome en met volledige handicapverrekening. Aan ons team de uitdaging om in een poule met Heren 1 27-holes, Heren 2 27-holes en Dames 1 27-holes te laten zien wat we in onze mars hebben. Afgelopen zondag 28 maart mochten we het bal openen tegen het Heren 2 27-holes team van captain Rico van Rijsbergen.

Om te zeggen dat boontje om zijn loontje komt is een klein understatement. Al jaren roept ons team, en voornamelijk ondergetekende, dat we op iedere thuisdag van de NGF Competitie topweer hebben (zon, windstil) en de andere teams in onze poule dus nooit kunnen ondervinden hoe lastig onze baan is wanneer er een forse wind staat. En je raadt het: natuurlijk stond er op onze eerste competitiedag op eigen baan een stevige windkracht 5 dwars over de baan.

Kopman Rens V. mocht aanvangen en zorgde voor een flink statement door te beginnen met een knappe birdie op hole 1. Zijn drive was zo ver dat de term “Drive, chip & putt” van de Masters op Augusta bijna letterlijk kon worden overgenomen om zijn drie slagen te omschrijven. Samen met Ted zorgde hij ervoor dat de eerste punten voorin al snel werden binnengehaald. Daarachter speelden Jules en Rens S. Met 3 van de 4 punten in de singles deden ook zij prima hun werk, al moesten ze zich in de greensome dubbel helaas gewonnen geven tegen tegenstanders Ron & Rico. In de laatste flights speelden Bjorn en Raymond. Zij haalden 2 van de 4 punten op de front nine en zorgden er vervolgens voor dat ze ook hun greensome op de back nine wonnen.

Na afloop werden de uitslagen ingevuld en zo ook de 4 “extra” punten verdeeld die verdiend kunnen worden door als team “de meeste holes” te winnen tijdens de singles en tijdens de greensomes (beide 2 punten waard). Omdat ook deze punten aan ons team toegekend werden kwamen we onderaan de streep uit op een klinkende 17-5 overwinning. Iets waar we als team erg blij mee zijn! Spelen met handicapverrekening is natuurlijk een stuk eerlijker, maar vergt wel een andere mindset op de holes waarop de tegenstander een slag meekrijgt.

Bij de andere wedstrijd in onze poule was Heren 1 27-holes duidelijk te sterk voor Dames 1 27-holes. Zij zijn onze volgende tegenstander, waardoor we ons op kunnen gaan maken voor een serieuze wedstrijd om de koppositie in de poule. De kop is eraf en het aftellen tot zondag 18 april kan gaan beginnen!

Namens Heren 1 36-holes,

Rens van der Schouw