Meer of minder…

De interne competitie zit erop. 3 zondagen met de herenteams die normaliter op zondag NGF competitie spelen. Nou da’s een hele uitdaging, dat kan ik u vertellen. Wij als dames voelden ons uitgedaagd (want wanneer speel je nou in competitieverband tegen een herenteam?), maar ook wel een beetje de underdog.
Immers die heren, die hebben van een hele hoop dingen meer dan wij, zodat zij een grotere kans op de winst kunnen maken. De feiten op een rij:

Zij hebben meer spierkracht dan dames, dus kunnen sowieso meer meters maken met elke willekeurige club. Geef zowel de heer als dame eenzelfde driver in de hand en de kans is groot dat de heer een aantal meters verder slaat.
Hand in hand gaat daarmee gepaard dat zij dus meer swingsnelheid hebben en ook heel vaak meer rotatie, meer elasticiteit en meer flexibiliteit in hun lichaam. 

Zij moeten op elke hole een grotere afstand afleggen en meer meters maken dan wij, om in hetzelfde holletje te belanden. En daar hebben de heren dan weer meer commentaar op dan wij als dames.

Zij hebben meer goede qualifying-kaarten gelopen dan wij, want hun handicap is veel lager dan die van de dames. Om het inzichtelijk te maken: mijn exact handicap is momenteel 12.9. Bij heren 1, 36 holes bedraagt de handicap van alle teamleden bij elkaar opgeteld, 15.1.
Ook hier is mijn conclusie dat zij meer handicap hebben dan ik.

Er zijn ook een paar dingen die de dames meer hebben (zeker in vergelijking met heren 1, 36 holes). Ik denk zeker te weten dat het een feit is dat wij als damesteam meer levensjaren achter de rug hebben dan de heren. Dus wij hebben meer leeftijd.

Ons damesteam heeft daarentegen meer succes tegen het vaandelteam van het Woold, zijnde heren 1, 36 holes. Wij hebben namelijk meer punten tegen dit team behaald dan de andere twee herenteams, die ook deelgenomen hebben aan deze competitie.
Sterker nog, wij zijn het enige team dat meer trots mag zijn op dit resultaat, omdat wij niet verloren hebben van heren 1 , 36 holes. We zijn nog meer in onze nopjes omdat we deze wedstrijd gesquared, gehalved en gelijkgespeeld hebben. 

Wij hebben ook met meer intelligentie gebruik gemaakt van de mogelijkheden in de regels.
Aanvankelijk volgden we meer de mannelijke energie in deze interne competitie, omdat we ook meer meters wilden maken. De eerste wedstrijd zijn we gestart van de blauwe tee. We dachten daar meer voordeel van te hebben, omdat we dan iets meer slagen mee zouden krijgen. We kregen toen nog meer de wind van voren en verloren cum laude van heren 1, 27 holes. In wedstrijd 2 en 3 hebben we die strategie aangepast en zijn we van de rode tee gestart. Dat betekende minder afstand om af te leggen en iets minder slagen mee. De realiteit gebiedt te vertellen dat dit ook wat minder tegenstand voor ons opleverde. De wedstrijd tegen heren 2, 27 holes met vlag en wimpel gewonnen! De laatste partij moesten we tegen het vaandelteam (met minder handicap, minder levensjaren, minder stijve spieren en minder slagen mee dan wij). Dat resulteerde in een heel mooi gelijkspel.  Meer of minder, wat maakt het uit? Het was een mooie competitie. Met dank aan Jan-Karel en Karin voor het organiseren. 

Namens Dames 1,
Marij Coolen