Meer dan 10.000 euro voor het KWF

raymond en rensRaymond Koster en Rens Vendrig hebben met hun Golf4life marathon een bedrag van ruim 10.000 euro opgehaald voor het Koningin Wilhelmina Fonds. Zij liepen in één dag 95 holes op de Vier Eijckenbaan van Golfbaan Het Woold. Een geweldige prestatie.

Het is kwart voor vijf als fotograaf Maurice van Gelder zijn eerste foto maakt op Het Woold. De vogels fluiten, het schemert nog en de greenberegening draait nog op volle toeren. Het is stil op en rondom de golfbaan.

Rens en Raymond staan klaar bij de afslag van hole 1.

Het doel van deze langste dag van het jaar is het voltooien van 90 holes binnen een tijdsbestek van 15-16 uur. Met hun zelf opgezette actie haalt het duo geld op voor onderzoek in de strijd tegen kanker. Alle giften gaan naar het KWF.

Het is om vijf uur een graad of zestien, naar later blijkt het koudste moment van de dag. Want deze langste dag van het jaar belooft ook een van de warmste te worden met een voorspelde middagtemperatuur van ruim 32 graden wordt het afzien.

rens 1200

Wie denkt dat het golfduo haastig speelt en minder op het resultaat let die zit ernaast. Want er is extra geld te verdienen voor het goede doel als er parren, birdies en eagles gescoord worden. Er zijn begunstigers die een bedrag per voltooide hole doneren, en er zijn voor de start al meer dan 60 sponsoren die een bedrag hebben overgemaakt aan het KWF. En daarmee weten Rens en Raymond dat zij tenminste hun streefbedrag bij elkaar gaan spelen, maar waarschijnlijk veel meer.

De eerste 36 holes verlopen soepel. Het is nog niet al te warm, er is prima begeleiding en de lokale en regionale pers schenken ruimschoots aandacht aan de actie. Er zijn meelopers, soms een paar holes, soms wat langer. Er zijn de hele dag de mensen die ervoor zorgen dat Rens en Raymond vlot kunnen doorspelen, dat de greens vrij zijn bij nadering en vooral dat ze fysiek en mentaal in staat blijven om door te gaan. Maurice, Martien, Piet en nog heel veel anderen zorgen ervoor dat de trein doordendert.

duo renr

En de scores? Die liegen er niet om, de rondes worden gelopen met prima scores net boven de baan. En dat is een prestatie. Want het wordt heter en heter en heter…. Het deert de mannen niet, zij spelen onverstoorbaar door op weg naar

raymond rens

 half tien ’s avonds.

Rond 20.00 uur wordt afgeslagen voor de laatste vijf holes. Onder begeleiding van een vijftigtal supporters worden de allerlaatste vijf holes geslecht. Iets voor half tien wordt de laatste putt geholed en zit het erop. Een prestatie van wereldformaat.

In clubhuis Volentieri volgt aansluitend nog een aantal activiteiten met een veiling van artikelen en diensten voor het goede doel. Er wordt driftig geboden op o.a. de pet van Max Verstapen, een gesigneerd shirt van Joost Luiten, en een geheel verzorgde zeven gangenmaaltijd aan huis door chef Ivo.

Het is moeilijk om aan het einde van de dag direct de eindopbrengst te bepalen, sommige bedragen moeten nog binnenkomen, maar nu reeds staat vast dat er meer dan 10.500 euro is opgehaald voor het KWF. En dat is een fenomenaal bedrag. Raymond, Rens, het was geweldig. Jullie hebben een geweldige prestatie geleverd.

De foto’s van deze happening zijn gemaakt door Maurice van Gelder en u vindt ze HIER