Maandbeker 2020

IMG 4597Beste deelnemers aan de Maandbeker.  In het nieuwe seizoen van 2020 gaat de maandbeker wedstrijd iets veranderen. Tijdens de Maandbeker wedstrijden wordt de prijsuitreiking maar door een enkeling bijgewoond. Velen (winnaar of geen winnaar) wachten de prijsuitreiking niet meer af voor een fles wijn of bon.

Wat gaat veranderen en wat niet!

  • De wedstrijd blijft bestaan met een eindklassement over 8 wedstrijden en met de bij jullie bekende twee HCP Klassementen, Strokeplay (0.0 – 18.4) en Stableford (18.5 – 36).
  • De 1e wedstrijd start op zaterdag 21 maart de laatste op zaterdag 10 oktober.
  • In principe start de Strokeplay wedstrijd eerst en daarna de Stableford wedstrijd, maar het is mogelijk dat daar een verandering in voorkomt. Denk hierbij aan gemixte flights (Strokeplay met Stableford) of Stableford flights tussen de Strokeplay flights.
  • Bij deelname aan de maandbeker dient elke deelneemster/deelnemer een eenmalig bedrag van €5,- te voldoen. De opbrengst wordt gebruikt voor de prijzen op de laatste speeldag van de Maandbeker. In beide klassementen zullen een 1e, 2e en 3e prijs uitgereikt worden. Daarnaast wordt op de laatste speeldag van de maandbeker een Neary en Longest prijs uitgereikt per HCP Klassement. De prijsuitreiking zal na binnenkomst van de laatste flight plaatsvinden.
  • De dagprijzen voor Strokeplay en Stableford verdwijnen.
  • De kans bestaat dat op enig moment de wedstrijdtafel niet bemand is. De kaarten liggen dan klaar op de tafel in de hal van het clubhuis.
  • Het kan zijn dat Strokeplay en Stableford door elkaar speelt, maar dat is geen probleem voor de uitslag. E-Golf4U rekent dit allemaal goed uit, met dien verstande dat een Strokeplay deelneemster/deelnemer geen “streep” of “0” op haar/zijn kaart mag hebben, wil zij/hij in aanmerking komen voor de eindprijzen.
  • De maandbeker is een competitie in 2 HCP klassen, die loopt over een aantal wedstrijden. Doordat we in 2 HCP klassen spelen, kan het zijn dat een deelneemster/deelnemer tijdens de competitie wisselt van HCP klasse omdat haar/zijn HCP kan veranderen (omhoog c.q. omlaag). Mocht dit het geval zijn, dan speelt men gewoon in die HCP klasse waarin men terecht komt. Zij/hij zal op het eind van de competitie dan ook in het eindklassement komen van de HCP klasse waar zij/hij op dat moment in speelt. Een deelneemster/deelnemer eindigt dan de Maandbeker competitie in een andere HCP klasse

De Wedstrijdcommissie