Laatste BC hoogtepunt?

Juni en dus tijd voor de jaarlijkse challenge van de businessclub. Niet omdat de agenda dat nu eenmaal voorschrijft, wél omdat veel leden van de businessclub elk jaar reikhalzend uitzien naar wat voor velen het hoogtepunt van het golfseizoen is. Dit jaar zowel letterlijk als figuurlijk.

Vanwege de zeer grote belangstelling wederom een tweedaags evenement.
Elk jaar is het een verassing wat de organisatie de leden voorschotelt. De bekende onderdelen natuurlijk zoals 18 holes, een uurtje of zes door de baan, eten en drinken op diverse momenten én diverse mogelijkheden prijzen in de wacht te slepen.

Welwillende sponsoren droegen bij aan een goed gevulde prijzenpot. De nearest, de longest, de nearest-to-the-line en uiteraard de hole-in-one prijs op hole 17, dit jaar goed voor een prachtige BMW.

En het hoogtepunt? Letterlijk op hole 5. Wie geen hoogtevrees had kon middels een hoogwerker de afslag doen vanaf een meter of vijf boven het maaiveld. Uw reporter, wél voorzien van een flinke dosis hoogtevrees, heeft gepoogd zich een beeld te vormen van het geheel door plaats te nemen op de hoogwerker en met de hoogwerker in de laagste stand, pakweg 2 meter, een paar slagen te doen. Het lichaam blokkeerde voelbaar bij het doordraaien naar ‘het gat’. Niet gek dat veel ballen naar rechts afdwaalden. Maar voor hen zonder enige hoogtevrees een prachtkans om de golfbaan een keer vanuit de hoogte te zien, zij wel.

Het weer was perfect nadat het stopte met regenen, de catering wederom fantastisch en de apres golf om door een ringetje te halen. Hulde aan de horeca, de organisatie, de sponsoren en een extra dank aan Sjaak en Mieke voor de wedstrijdleiding en de ‘stimulerende’ woorden bij de afslag van 17 ☺.

Voor mij was dit hoogtepunt tevens het eindpunt. Na 10 jaar businessclub en 5 jaar als verslaggever is het mooi geweest. Bedrijf verkocht, geen business meer en dus geen businessclub laat staan de challenge.

Ik heb er vanaf het begin géén gemist en ik raad ieder lid van de businessclub aan er in de toekomst ook geen te missen. Het zal een jaarlijks hoogtepunt blijven.

Het ga u goed.

Theo Lankhorst