Jeugdteams uit de startblokken

jeugd 2 600Zoals gebruikelijk is er een aantal weken na de laatste competitiedag van de volwassenen afgelopen weekend begonnen met de NGF Jeugdcompetitie. Ook dit jaar doen er namens onze club twee teams mee, die voor het gemak Jeugd 1 & Jeugd 2 zullen worden genoemd.

Jeugd 1 speelt de 36-holes competitie (18 holes foursome matchplay, 18 holes single matchplay), Jeugd 2 speelt de 18-holes competitie, waarin ze stableford spelen in een dubbel-negen format (elke wedstrijd is 6 punten waard, waarbij op het einde de gezamenlijke stableford punten ook nog punten opleveren).

Dit jaar zullen beide teams in deels nieuwe kleding spelen. De witte polo’s blijven behouden, maar om de kleding meer in lijn met de volwassen teams te brengen is dit jaar overgestapt naar donkerblauwe truien. Al deze truien zijn gesponsord door WeBuild bvba – architectenbureau. Hier zijn wij natuurlijk enorm blij mee!

Jeugd 1 mocht deze week beginnen met een vriendschappelijke wedstrijd tegen het Land van Thorn op het Rijk van Margraten vanwege het uitvallen van een van hun poulegenoten. Het team, bestaande uit Jules, Bob, Pieter-Jan & Guus, wisten de foursomes overtuigend te winnen. Jules & Bob wisten in een gelijkwaardig duel af te rekenen met hun tegenstanders (2&1 winst). Pieter-Jan & Guus daarentegen wonnen een stuk ruimer en waren al op hole 11 klaar (8&7 winst). Vanwege het enorm warme weer is besloten de singles te schrappen en de stand op 4-0 te houden. Een vriendschappelijke wedstrijd zegt natuurlijk niet alles, maar dit zou zomaar eens een voorbode kunnen zijn voor een goede competitie van Jeugd 1.

Hieronder volgt het verslag van Jeugd 2, deze week verzorgd door Ruth Zegwaard:

Na 12 weken hard trainen was het dan eindelijk zover, het begin van de competitie! Vandaag mochten we spelen op de Overbrug. Een baan waar afgelopen jaar hard aan is gewerkt om ons een goede start van de competitie te geven. Jorg was vandaag afwezig en doordat de reserves niet konden deed Fabio vandaag met ons mee.

Na wat ingespeeld te hebben ging Ruth als gevolg van het weer wat later van start en volgde de rest. Na de harde regen en onweer werd het lekker zonnig en was de temperatuur goed.

Zoals hierboven gezegd speelden we op een vrij nieuwe baan. Dat kon je nog goed merken, sommige fairways zijn erg zanderig en de greens missen de snelheid. Dat maakte het voor sommige van onze spelers toch wel lastig.

Ruth verloor haar partij na een slechte eerste 9 holes en een iets betere tweede 9 holes met 5-1. Fabio verloor zijn partij na een mindere eerste 9 holes en een goede tweede 9 holes, die hij won, met 4-2. Lars won zijn partij na een goede eerste 9 holes die hij won en een mindere tweede 9 holes die hij verloor maar samen won hij totaal de 18 holes en dat betekent een 2-4 winst. Last best wordt er altijd gezegd en vandaag was dat ook zo. Max won zijn partij na goed spel met 0-6! Hij won dus de eerste en tweede 9 holes en de totale 18 holes.

Dat betekent dat de totale eindwinst, na het toekennen van punten aan de gezamenlijke stableford punten (allebei de teams 2 punten), naar het Woold gaat: 13-15!

Een goed resultaat dus. Fabio bedankt voor het invallen!

Tijdens het Pinksterweekend hebben onze jeugdteams vrij, wat betekent dat zij volgende week zij hun competitie hervatten. Jeugd 1 speelt dan op de Stippelberg tegen het Rijk van Margraten, Jeugd 2 mag naar de Golfhorst en speelt tegen de Gulbergen. Ondertussen wordt er gewoon hard doorgetraind, want deze goede start moet een goed vervolg gegeven worden.