Jeugd 1 wordt kampioen en promoveert naar de Hoofdklasse

Deze dag stond al een hele tijd omcirkeld in de agenda’s van veel jeugdspelers en jeugdcommissieleden. Op deze dag moet het gebeuren, ons jeugdteam MOET kampioen worden op deze zondag.

Dat moeten is een druk die we onszelf een beetje opgelegd hebben, na een teleurstellend competitieverloop vorig jaar hebben we het dit jaar even iets anders aangepakt.

Het jeugd masterplan dat jarenlang furore heeft gemaakt op het Woold (en tijdelijk gestopt was) is nieuw leven ingeblazen. Er heeft zich in het najaar van 2022 een sponsor gemeld, om het nog serieuzer aan te pakken buiten de reguliere jeugdtrainingen om. 

Onze beste jeugdspelers hebben de afgelopen maanden 40 uur extra training gehad en buiten de trainingen hebben ze zelf ook trainingen moeten verzorgen. 

Er zijn dus veel meer uren op het Woold (en zelfs andere banen) doorgebracht dan andere jaren. Dit plan zal verder uitgebreid in de nieuwsbrief van Golfbaan het Woold juli 2023 te lezen zijn.

De eerste competitiedag heeft ons team een derde plaats behaald, de singles waren dik in orde, iets mindere score tijdens de greensomes. Competitiedag 2 en 3 verliepen perfect en er werd beide malen de eerste plaats gehaald. En zo konden we op slotdag thuis kampioen worden. Tenminste, Als we de Eindhovensche zouden verslaan. 

De greensomes begonnen om 09.00 uur en de spanning was voelbaar. De baan lag er perfect bij, dus iedereen had er erg veel zin in.

Na een beetje stugge start kwamen onze spelers langzaam een beetje los. De hele ochtend werd er gespeculeerd hoe het zou verlopen en de eerste verslagen uit de baan zagen er voor ons niet zo gunstig uit. 

De spanning werd steeds groter en rond 13.15 kwamen de eerste spelers oververhit uit de baan. Het bleek de warmste dag van het jaar te worden. Iedereen was zeer content na hun singles en de hoop op een goede afloop leek weer een stuk reëler.

Nadat iedereen binnen was en had genoten van een overheerlijke hamburger met friet, waren de rekenmeesters druk met tellen.

Uiteindelijk kwam het verlossende woord. : HET WOOLD is kampioen en daardoor promoveren ze naar de hoofdklasse, het gedroomde resultaat.

Dat werd uitbundig gevierd met onder andere een sprong van de brug bij hole 17.

Het was een prachtige Woolddag, geweldige baan, goed eten en gezelligheid.

Afgelopen periode hebben enorm veel mensen een bijdrage geleverd om deze dag zo perfect mogelijk te laten verlopen.

  • Judith van Unen en Mark v/d Wiel hadden zich gemeld als wedstrijdleiders, mede dankzij hen is alles perfect verlopen.
  • Frederique was deze zondag extra vroeg aanwezig om te helpen, wat erg fijn was. Daarnaast heeft ze ook nog prachtige teamfoto’s voor ons gemaakt. Dank daarvoor.
  • Firmin is speciaal een uur eerder naar het Woold gekomen om alle teams weg te starten, dat was ook erg fijn.
  • Rens is heel de week bezig geweest met waar hij heel erg goed in is, structuur brengen in het proces. Mede dankzij hem is het een geweldige dag geworden.

Groot woord van dank aan onze sponsor BAA.  Het kampioenschap is voor een groot gedeelte aan jullie te danken.

Volgende week zondag 2 juli worden onze geweldenaars gehuldigd op het Woold om !6.30 uur.

Joep Yari Luka Jori Frans en Savine nogmaals van harte gefeliciteerd.

Een trotse voorzitter van de Jeugdcommissie