Op zaterdag 1 juli is het al vroeg gezellig druk op Het Woold. Vandaag wordt er door 62 leden van Het Woold gestreden om het clubkampioenschap strokeplay. 62 inschrijvingen verdeeld over dames rood, blauw en heren geel, wit. Zaterdag is dag een direct gevolgd door de zondag voor de finalewedstrijden.

De Strokeplay kampioenschappen worden georganiseerd door de Wedstrijdcommissie (WeCo) onder leiding van Theo Lankhorst, ondersteund door Annemieke Koolen, Gré Peeters, Lenie Waals en Jan van der Vorst.

Scheidsechters Harrie Peeters en Jos Hendriks  waren paraat om eventuele meningsverschillen rond de verschillende regels interpretaties op te lossen. 

Het weer deze zaterdag was uitdagend om te golfen. Miezerregen afgewisseld met buien en de wind soms stevig en even later bijna weg. De baan, zoals gewoonlijk, in prima conditie. Ook hier een compliment aan de greenkeepers. De vlag was op positie geel gestoken.

Om acht uur verschijnen de eerste flights aan de Tee. De konijntjes komen uit het bos en zoeken een veilig heenkomen in het midden van de fairway :-). Op aanwijzing van afwisselend Jan van Grotel en Annemieke Koolen  gaan de mannen wit als eerste van start. Daarna zijn dames blauw aan de beurt gevolgd door heren geel en vrouwen rood. 

Op het einde van de dag zijn de eerste kaarten geschud. 

Heren Wit,  na 2 x 18 holes aan de leiding Taylor Bidlot met 2 Slagen voor op Jules Meuffels Dames Blauw, na 18 + 9 holes aan de leiding Ruth Zegwaard met 1 slag voor op Marjolein van der Kruis. Heren geel, na 18 + 9 holes aan de leiding Ron van den Heuvel met 3 slagen voor op Jan Pieterse. Dames Rood, na 18 holes aan de leiding  Marije Wigman-Hille met 3 slagen voor op Truus Sanders en Doret Schulkes.

De zondag gaat van start met een ander weerbeeld. Het is zonnig, het is droog en er staat een stevige wind. De vlag is verzet en staat op rood. Alles bij elkaar belooft het een spannende dag te worden. De beste scores van de zaterdag gaan per klasse als laatste van start. Het is gezellig druk in het clubhuis waar de scores live op een groot scherm worden bijgehouden en door iedereen te volgen zijn.

Als de finale flights richting hole 18 komen en dus bekend gaat worden wie de winnaars zijn, verzamelt het publiek rond de green om te zien wie zich kampioen van 2023 mag noemen.

Dames rood

Als eerste komen dames Rood 36 holes binnen.  Marije heeft haar koppositie weten te behouden en komt na 36 holes met de minste slagen binnen.

Met een mooie score van in totaal 183 slagen mag Marije Wigman-Hille zich kampioen noemen. Slechts twee slagen meer had Truus Sanders nodig en zij wordt daarmee tweede. Op een mooie derde plaats eindigt Doret Schulkes-Derks met 196 slagen. 

Heren geel

Na Dames Rood komen Heren Geel 45 holes binnen. Met een geweldig mooie slotronde van 79 slagen steekt Hans Bidlot iedereen voorbij. Met in totaal 213 slagen wordt Hans de kampioen van 2023. Toon Berkers houdt elke ronde de zenuwen in bedwang en wordt tweede. Toon heeft 3 slagen meer nodig dan Hans. Jan Vries maakte weinig fouten en werd met 218 slagen derde.

Dames blauw

Dan is het wachten op Dames Blauw 45 holes. Als de laatste puts gemaakt zijn door Ruth en Marjolein worden de scorekaarten drie keer gecontroleerd en blijkt de stand gelijk te zijn. 

Na 45 holes hebben beide dames 231 slagen. Wilma van Dongen finishte op een mooie derde plaats met 251 slagen. Door de gelijke stand is er nog een play-off nodig. Marjolein en Ruth starten opnieuw bij hole één. Op de green wordt het kampioenschap beslist. Helaas voor Ruth maar mooi voor Marjolein zij mag zich het hele jaar kampioen van 2023 noemen.

Heren wit

De laatste categorie waar we op wachten zijn de Heren Wit 54 holes.

Rens van der Schouw perst er na een teleurstellende tweede ronde toch weer een rondje 78 uit en eindigt alsnog op een hele mooie derde plaats met in totaal 235 slagen. Taylor Bidlot zal thuis geen gezeur willen en geeft alles wat hij in huis heeft om net als zijn vader bij geel ook kampioen te worden bij wit. 

Het verschil met Jules Meuffels is te groot. Jules blijft 4 slagen voor op Taylor. Jules met 80 – 72 en 77 slagen (229 totaal) is de beste golfer bij de heren en dus kampioen van Golfvereniging Het Woold 2023.    

Als we terug in het clubhuis zijn wordt er gesproken door de wedstrijdleider Theo Lankhorst en onze voorzitter Jan-Karel Jobse. 

Alle deelnemers, organisatoren baan eigenaren en horeca personeel wordt bedankt. De hoop wordt uitgesproken voor 2024 om met minimaal een zelfde deelnemersveld de strijd weer aan te gaan. 

Dan volgen bloemen en natuurlijk champagne voor de winnaars. Foto’s op het er podium worden gemaakt waarna het nog lang gezellig bleef. Zoals gewoonlijk 😊

Iedereen bedankt en proficiat voor alle winnaars. 

Met een vriendelijke golfgroet,

Leon Verkoelen
PR/Cie