Zo maar een miserabele woensdag

Zo maar een miserabele woensdag

Het slechte weer houdt aan. Bij het ontbijt meteen kijken of de baan open is. Shit, alweer gesloten, maar ik zie geen afgelaste woensdag inloopwedstrijd. Nou, dan kijk ik straks nog maar eens.

Aha, de baan is vanaf het middaguur geopend! Ik denk dat Het Woold gedacht heeft “die zitten met al die regen al een tijdje thuis”. We gooien de baan open en dan kunnen ze lekker even ploeteren!

Die middag heeft de WECO een expirimentje voorzien, Shotgun. Wel zo gezellig als je gezamenlijk aan kunt schuiven voor het, altijd lekkere, woensdagbordje. We, Thea Hendricks en Frits Smolenaers, gaan de winterlus lopen,  1,2,3,4 en 13 (die loop je wel maar je speelt m niet)14, 15,16,17 en 18. Wij starten op hole 15, ppppfffftttt. Als je erover gaat nadenken dan loop je drie keer op en neer. Met de stappen teller van Thea bleek dat we zelfs 2000 stappen meer gedaan hadden dan bij een volle 18 holes!

Maar goed, mijn spel was n drama.

Op Hole 1 aangekomen had ik een mooie afslag, toen n hazennaaier en m’n 3e slag naar de green eindigende compleet inbedded in de steile wand van de greenside bunker. In zo’n geval is er maar één oplossing. Met volle kracht hakken naar die bal!

Dus kabam! Even was ik de bal helemaal kwijt. Toen voelde ik iets vallen op m’n polsen. Zie verder de foto’s.

Tjonge jonge, hoe los je dit regelmentair op? De bal heeft mijn lijf geraakt, is dat een strafslag? Als ik m’n polsen open dan valt de bal terug in de bunker. Is dat weer een strafslag? Als de bal in de bunker valt en verrolt moet ik hem dan terug plaatsen zo dicht mogelijk bij de plaats waar hij de bunker raakte? Of moet ik droppen? Ik zou t niet weten.

Karin weet het natuurlijk (na thuis opzoeken) wel. Ze verwijst naar regel 11.1b/2, per ongeluk bewogen bal. Dus geen strafslag en de bal droppen in de dropzone. Wat n gelazer. Ik heb de bal maar gewoon opgepakt en op naar de volgende hole. Verder mogen jullie dit zelf uitzoeken.

Daarmee waren alle sores nog niet geleden. Op hole 4 krijgen we n forse hagelbui. Bal kwijt, niemand gezien waar die heen ging. Bij het paviljoentje overwogen Frits en ik om er maar een streep onder te zetten op hole 14 en een lekker glaasje wijn te gaan drinken. Maar Thea liep n redelijke ronde dus we voelde ons verplicht om solidair te zijn om haar de mogelijkheid geven om ook op hole 14 een mooie score te maken voor een complete ronde. Toen maar op weg langs die lamme hole 13 die we niet spelen en naar onze laatste hole, namelijk 14.

En wat deed Thea? De verprutse hole 14 compleet! Resultaat geen score op hole 14! En daarvoor waren Frits en ik helemaal mee gelopen! Dat was balen! Ter verontschuldiging voor Thea moet ik wel zeggen dat we met 6 personen op de teebox stonden en het er rommelig aan toe ging.

Maar eind goed al goed, het heerlijke woensdag bordje, schnitzel met frietjes, gewokte  groenten en een glaasje Moltepuciano erbij,  maakte alles goed!

Toch weer buiten geweest en het was al met al een heerlijke dag.

Grtz.

Richard.