Heren 1 50+ 27 holes, 16 – 2 verlies en zeer tevreden.

Heren 1 50+ 27 holes begon de NGF competitie op vrijdag 5 april met een thuiswedstrijd. Het hoort erbij maar het is in de regel niet de hobby van de meeste spelers. Maar zonder thuiswedstrijd geen competitie dus alles gedaan om het de gasten naar de zin te maken. Het lijkt gelukt.

Vrijdag 12 april mochten op Prise d’eau bij Tilburg de clubs ook daadwerkelijk uit de tas. Tegenstander van de dag was De Eindhovensche 1. Handicaps van de heren: 1.5, 1.8, 3.6, 3.6, 3.6, 4.7. opgeteld: 18.8. En wij 43.0, welkom in de wereld van de eerste klasse. (Opgemerkt dient te worden dat dit team vorig jaar kampioen was geworden maar wegens het niet bij zich hebben van een handicartpas alsnog twee partijen omgezet kregen in verlies en derhalve geen kampioenschap). Op voorhand een nagenoeg onmogelijke opgave. Ofwel, niets te verliezen en lekker spelen. En dat hebben we gedaan. Feitelijk heeft iedereen gewoon goed en naar vermogen gespeeld. Máár een bogey was direct verlies van de hole en met onze handicaps maken we nu eenmaal ook bogey’s en daar wisten de mannen uit Eindhoven wel raad mee. Met één uitzondering. Nico wist tegen hun kopman een geweldige overwinning uit het vuur te slepen.

En waarom dan toch tevreden? Het is gewoon geweldig om tegen een dergelijk team te spelen en deel te zijn aan dit niveau golf. Komende week naar de Eindhovensche Golf. Prachtige baan die ons goed ligt. En gelukkig zijn de andere teams niet van het niveau van de Eindhovensche.

Theo Lankhorst