Heren senioren 1/18 maakt het spannend.

Na een aantal dagen van intense vreugde over het behaalde resultaat tegen de Duke zijn we weer terug op aarde. Genderstein was onze tegenstander en hier hadden we nog geen gegevens van. De playing handicap van het team met gemiddeld 19 was gelijk dus kon het zo maar eens een spannende strijd worden. Jeroen was een dagje vrij en zijn plaats werd ingevuld door onze rookie, Pieter.

Rudolf won wederom de toss en ons team koos ook nu om te starten.

Martien kent geen zenuwen en zijn eerste drive zat er meteen goed op. Voor de afslag van de laatste flight tussen Wally en Pieter een opmerking van de starter: “Ik heb nog niet een slechte drive gezien” en dat bleef ook zo. Hier was de winst dus niet te behalen. Het moest dan ook komen van het korte spel en af en toe wat geluk, hierover later meer.

Zowel Martien als Rudolf speelden hun single met 3-3 gelijk. Jan won met 5-3 en Niek had de verkeerde tegenstander. Jullie hebben ze vast wel ooit gezien, een mooie lange statige man op leeftijd (84), hartstikke fit, heel vriendelijk en weigert het om maar één fout te maken. Verschrikkelijk irritant en Niek ging er dan ook af met 5-2.

Allard, een vaste waarde in ons team speelde een mooie spannende partij en haalde de volle buit binnen met 3-2.

Pieter kwam na 3 holes op 3-up, dus dat zou moeten kunnen, toch? De tegenstander was echter niet onder de indruk. Aan elkaar gewaagd en met goed spel na acht holes toch op 3-3. Toen kwam hole 9 met die (ene) boom. Wally slaat af met een mooie slag, maar op het eind tegen deze boom, bounce naar links en midden fairway. Pieter slaat ook af met een mooie slag maar op het eind tegen dezelfde boom, bounce naar rechts, bal kwijt. Een gelijkspel was beter geweest, maar nu ging de winst naar Wally.

Teamuitslag singles allebei 6 matchpunten, maar Gendersteyn wint met de gewonnen holes 20-19. Dus totaal 8-6 voor hun.

Ook de de greensomes werd een spannende aangelegenheid. Martien en Rudolf wisten een achterstand van 2-down om te buigen naar de volle winst met 3-2. In de greensome van Jan en Niek was John van 84 nog steeds niet van plan om iets verkeerd te doen. Het werd dan ook 5-2 voor de tegenstander.

Voor de wedstrijd, bij het inslaan van Pieter, kwam Allard als teammaat even kijken. Hij moet gedacht hebben ”Dat heb ik weer, ’t wordt weer zo’n dag”. Na enkele bruikbare tips en een goede single van Pieter was de spanning eraf.

De greensome tegen Wally en Siem werd een eneverende strijd. Na vijf holes 1 up en daarna 3 holes gelijk waarbij we allebei de kans gehad hebben om de wedstrijd in ons voordeel te beslissen. Als je dit verzuimd dan laat je de tegenstander in de wedsrijd en op Hole 18 trokken ze de stand gelijk. 3-3.

Teamuitslag greensome allebei 3 matchpunten maar Gendersteyn wint met de gewonnen holes 10-8. Dus totaal 5-3 voor hun.

We kijken terug op een spannende pot, iets waarvoor je competitie speelt en hebben het gevoel dat er meer ingezeten had. Conclusie, afmaken is ook een vak.

Door deze verliespartij maken we het weer spannend in onze poule. Volgende week zijn we gastheer voor onze tegenstanders en zullen we ons best doen om de bekende gastvrijheid van het Woold wederom uit te dragen.

Stand Poule P208

1

Haviksoord 1

P WP + 0 PP+ PP-
1 2 1 0 0 13 9
2

Gendersteyn 1

P WP + 0 PP+ PP-
1 2 1 0 0 13 9
3

Het Woold 1

P WP + 0 PP+ PP-
2 2 1 0 1 26 18
4

The Duke 1

P WP + 0 PP+ PP-
2 2 1 0 1 18 26
5

Geijsteren 1

P WP + 0 PP+ PP-
2 0 0 0 2 18 26

Pieter.