Heren 2 36 holes: Zwaarbevochten overwinning door team effort

Na een klinkende overwinning in de eerste wedstrijd mochten we dit weekend aan de gang op de Stippelberg, waar we het team van Princenbosch troffen. We mochten een beetje uitslapen, aangezien de wedstrijd tussen de Tongelreep en de Herkenbosche voor ons zou starten. Uitslapen betekende voor ons overigens dat we 8.15 uur verzamelden in Bakel. Hoewel het in eerste instantie als een luxe voelde, bleek het later op de dag vooral een last te zijn.

Zoals eerder geschreven waren we op papier de underdog in deze wedstrijd, maar we wisten dat het in alle partijen spannend zou kunnen worden. We hadden wederom een goed afgestemde strategie en daarmee gingen we de dubbels in. Jori en Frans als eerste, gevolgd door Raymond en Ruben en vervolgens Reinier en Ron. De baan lag er goed bij en de greens waren hard en snel. Natuurlijk had ook de Stippelberg last van de grote hoeveelheid water van de afgelopen periode, maar desondanks was de baan zeer goed speelbaar. Degenen die de baan kennen weten hoe moeilijk deze kan zijn en de wind speelde daarin zeker een rol. Voorin bleef het lang spannend en moesten ze helaas hun meerdere erkennen op de laatste hole. De twee partijen daarachter waren verrassend genoeg een makkelijke prooi voor het Woold: Ruben en Raymond wonnen 5&3 en Reinier en Ron wonnen 6&5. Resultaat was een 4-2 voorsprong en daarmee een goede uitgangspositie voor de middag. 

Die middagronde begon om half 3 en na de eerste hole werd al snel duidelijk dat dit een lange middag ging worden. De achterste flights van de wedstrijd voor ons hadden moeite om een acceptabel tempo te houden en moesten bovendien regelmatig zoeken. De baan liet ook in de middag zijn tanden zien en dat droeg niet bij aan het speltempo. Sommigen in het team kwamen daardoor moelijk in hun spel. Ruben worstelde zich door de ronde en verloor uiteindelijk met 2 down. Raymond kwam pas halverwege de ronde op gang, maar stond toen al te ver achter om nog iets te kunnen doen. Hij verloor daardoor met 5&3. Reinier was zondag duidelijk in zijn element op de Stippelberg, want na de gewonnen dubbel wist hij ook zijn single met groot gemak te winnen (8&6). 

Om kwart voor 8 waren er nog 3 flights in de baan en kon de uitslag van de wedstrijd nog alle kanten op. Met een stand van 6-6 wist Ron op een knappe manier een punt te pakken door gelijk te spelen. De stand was 7-7 met nog 4 punten te verdelen. Op de wandeling tussen hole 17 en 18 kregen we via whatsapp van zowel Jori als Frans door dat ze 1up naar hole 18 gingen. We wisten dus dat er sowieso een gelijkspel uit zou komen, maar er was zeker nog kans op meer. Onder toeziend oog van alle nog aanwezige teams trok Jori de winst naar zich toe (2up) en was de overwinning een feit. Kort daarna gevolgd door Frans die hetzelfde deed (2up). 

Het was een lange dag waarbij 4 van 6 singles door moesten tot hole 18, maar het resultaat was een zwaarbevochten 11-7 zege. Het mooie daarbij is dat, voor de tweede week op rij, alle spelers punten op het bord hebben gezet en daarmee hebben bijgedragen aan het resultaat. Traditiegetrouw verlieten we als laatste het clubhuis, gelukkig wederom als winnaars. Mooie kers op de taart is dat we bovenaan de poule staan. Volgende week zijn we gastheer en verwelkomen we de teams op onze prachtige baan en faciliteiten! 

Namens Heren 2 36 holes,

Raymond Koster