Goed uit de startblokken

Vorige week waren we het ontvangende team en afgelopen zondag konden eindelijk de clubs uit de tassen, om op Haviksoord tegen Maastricht International te spelen.

Helaas was Alwin nog niet aan de betere hand, en heeft thuis in spanning de uitslagen mogen afwachten. Veel beterschap Alwin!

We begonnen met de singles en Berno nam hierin het voortouw. Hij kwam al snel op voorsprong maar kreeg een kleine dip, en de scherpte was even weg. Met een voorsprong van 3-2 begon hij aan hole 9 en daar kon hij met slag 2 de vlag aanvallen, en met succes.

De scherpte was op het goede moment terug en kon zijn overwinning veiligstellen en won met 4-2.

Ernest speelde met veel souplesse, en zijn tegenstander had eigenlijk nagenoeg niks in te brengen, een ruime zege van 6-2 was een feit.

Onze nieuwkomer Jo, is en blijft de rust zelve. Hij begon aan de derde single. Zo rustig als hij speelde, zo stabieler hij blijft, niemand kon hem van de wijs brengen. De tegenstander gaf aan, dat het niet normaal is, dat iemand zo stabiel kon spelen. Een mooi compliment Jo!

Jo wist er een dikke winst van 7-2 uit te slepen.

Eenmaal goed op weg was het Christian B. die aan de vierde single moest beginnen, echter kwam hij niet in zijn element en zijn tegenstander was gewoonweg een stuk beter, helaas resulteerde dit in een verlies van 1-4.

Op naar de vijfde single, welke Christian M. mocht vertegenwoordigen. Dit beloofde spannend duel te worden. Het ging gelijk op en uiteindelijk was het Christian die toch aan het langste eind trok, en wist de wedstrijd met 3-1 te winnen.

Jacques had duidelijk opstart problemen. Wellicht de dag ervoor iets te veel moed ingedronken? Maar diesel Jacques geeft zich niet zomaar gewonnen en herstelde zich goed, en wist er uiteindelijk nog een mooie 3-3 uit te slepen.

Na de singles was de stand 9-3 en daarbij nog 2 bonuspunten. Met een mooie voorsprong van 11-3 begonnen we aan de dubbels.

Ernest en Berno hadden een klein gelukje dat de tegenstander de put miste en kwamen hiermee op een 1-0 voorsprong. Eenmaal warmgedraaid, had de tegenstander niks tegen kunnen spel in te brengen. We kunnen een dikke winst van 8-1 noteren.

Christian B. en Jo waren samen een niet te kloppen duo. De voorsprong werd al snel opgebouwd en dit werd niet meer uit handen gegeven en ze kwamen binnen met een mooi 5-1 winst.

Zouden we de derde dubbel ook nog binnen kunnen halen? De opdracht voor Jacques en Christian M. was vrij duidelijk, maar helaas hadden ze weinig in te brengen tegen het stabiele spel van Maastricht en verloren hun dubbel met 2-4.

Uiteindelijk kijken we tevreden terug onze eerste wedstrijd en mochten we een winst van 17-5 noteren.

Volgende week worden we ontvangen bij Maastricht International en spelen we tegen de Peelse Golf.