Heren 2 36 holes: Nieuw team schiet uit de startblokken

Sinds dit jaar is er een tweede 36 holes team actief op het Woold, bestaande uit Jori van de Wiel, Nick Goedhart, Ron van den Heuvel, Reinier van de Ven, Frans van Bree, Ruben van Someren en Raymond Koster. 

Net als het vaandelteam Heren 1 spelen wij 18 holes foursome en 18 holes single vanaf de witte tee, maar dan in de reserveklasse. Nieuwe teams worden doorgaans in de laagste (in dit geval 3e) klasse ingedeeld, maar in de 36 holes competitie zegt dat weinig over het niveau. De gemiddelde handicaprange van de andere teams in de poule zit tussen de 2 en 15, dus uitdaging genoeg aangezien ons team tussen de 3 en 12 zit. Op papier is elke wedstrijd spannend en moet er dus gepresteerd worden.

De eerste ronde van de competitie mochten we aantreden op het mooie Princenbosch in de buurt van Breda. Brabantse gezelligheid en een worstenbroodje bij de koffie maakte een goed begin van de dag. Even een korte kennismaking met de andere teams en vervolgens naar de range om voor te bereiden.

Als team nog een beetje onwennig, maar met een duidelijke strategie die we van tevoren samen hebben bepaald, gingen we de strijd aan met de mannen van de Tongelreep. De andere wedstrijd die dag ging tussen de Stippelberg en de Herkenbosche. De baan lag er, op wat natte plekken na, meer dan prima bij en de greens waren in topconditie. De harde wind, die zeker tegen de bosrand bleef draaien, zorgde ervoor dat het uitdagende omstandigheden waren voor alle spelers.

Jori en Nick voorop, gevolgd door Ruben en Raymond en als laatste gingen Reinier en Ron rond 9.00 uur de baan in. Het bleek de start van een mooie ochtend voor het Woold. Jori en Nick wisten na een vroege achterstand er toch nog een gelijkspel uit te halen, evenals Reinier en Ron, terwijl Ruben en Raymond na een mooie strijd met een 4&2 overwinning uit de baan te komen. Tussenstand na de dubbels 4-2 in ons voordeel.

Vanwege het krappe programma startten de singles een klein halfuur na binnenkomst, dus een snelle lunch en door… Jori weer als eerste de baan, met daarna in slagvolgorde: Nick, Raymond, Ruben, Ron en Reinier. Al lopend door de baan werden er vluchtig onderling standen uitgewisseld en de meeste partijen leken gelijk op te gaan. Achterin hadden Ron en Reinier het lastig. Ron kon het spel van de ochtend geen vervolg geven en verloor met 8&6, terwijl Reinier na een goede strijd helaas zijn meerdere moest erkennen en verloor met 3&2. Raymond (6&5) en Ruben (5&4) wonnen overtuigend en Jori gooide op hole 17 zijn partij in het slot. Met zijn 2&1 overwinning was de dagwinst behaald en Nick zorgde voor de kers op de taart door op hole 18 zijn partij winnend af te sluiten.

Een mooie 12-6 overwinning voor ons nieuwe team, terwijl de andere partij eindigde in een 16-2 overwinning voor de Stippelberg.

De overwinning moest uiteraard gevierd worden en we sloten de dag af in de zon op het terras. Bij het aansluitende diner zorgden we (in goede Woold-traditie) voor de nodige gezelligheid en verlieten we als laatste het clubhuis.

Een schitterend begin met hopelijk een mooi vervolg. Komend weekend spelen we op de Stippelberg tegen Princenbosch. Zij zijn op papier het sterkste team, dus meteen een mooie krachtmeting. We kijken er in ieder geval naar uit en hopen zondag weer als laatste het clubhuis te verlaten met een overwinning op zak!

Namens Heren 2 36 holes,
Raymond Koster