De kop is eraf!

Zondag 7 april was de eerste competitiedag voor de ParTee Girls.

Trolley’s gepoetst, nieuwe golfballen in de tas, nieuwe handschoen aan en voor het eerst geen winterlaarzen. Want de zon scheen, de warme trui kon uit, heerlijk spelen in onze blauwe clubpolo.

In Best werden we hartelijk ontvangen en kwamen we enkele bekende gezichten tegen van de teams van Maastricht en Best, die eerder waren gepromoveerd naar de 2e klasse. Leuk om elkaar nu weer te ontmoeten. Tot zover het goede nieuws!

We speelden tegen het ervaren team van Crossmoor. De gemiddelde handicap van deze zes dames was 15,6; wij hebben een gemiddelde handicap van 21. Op papier onbegonnen werk; dus maar spelen vanuit een underdog-positie en kijken hoe het balletje rolt.

Nou ja, rolt…. 

Het was lastig spelen op een baan, die tot twee dagen ervoor nog gedeeltelijk gesloten was. Er waren 5 holes ingekort vanwege de natte omstandigheden. En op hole 13 werden waterbassins aangelegd en was het een beetje gokken waar je de bal veilig kon laten landen.

Uiteraard zijn de omstandigheden voor iedereen gelijk, maar het voelde niet heel comfortabel.

En dan, op de teebox van hole 1, met aardig wat medespelers om je heen, die eerste afslag….

Poeh, wat fijn als je eerste drive goed weg is. De kop is eraf!

Iedereen deed zijn uiterste best om holes te winnen. En dat is best goed gelukt. In de singles hebben wij 17 holes gewonnen en Crossmoor 19.  En bij de greensomes wonnen wij 8 holes, en Crossmoor 10. Dus het lag best dicht bij elkaar in de buurt. En daarover zijn we als team heel tevreden. Maar kijkend naar de wedstrijdpunten (plus de extra punten die het team met de meest gewonnen holes krijgt) hebben we ruim verloren; het werd 17-5 voor Crossmoor.

Na een heerlijke borrelplank met ons team evalueren tijdens het lekkere eten. Ons complete team, want onze reservespeelster was er de hele dag bij om ons te steunen.

Met een voldaan gevoel kijken we terug op deze eerste competitiedag; de kop is eraf!

Irma Verhoeven
Dames 2 zondag