Heren 2 36 holes gaat voor titel

Na de nattigheid achter te laten op onze eigen baan gingen we na de thuisdag vol goede moed naar de Tongelreep.

Waar de jongens van Tongelreep ons waarschuwden voor bizarre baan omstandigheden zoals sinkholes, kapot gestoken waterleidingnet en niet tot nauwelijks gemaaide greens door de weersomstandigheden viel het uiteindelijk reuze mee en was het goed te spelen in de baan.
Vlammende start van de koppels
Vanwege de vakantie van Raymond en Nick hebben we ons geheime wapen Nico Korsten in moeten zetten. Om 9:30 gingen de koppels de baan in met Jori en Frans, Nico en Ruben en Reinier samen met Ron.
Met de al stevige windkracht 4/5, de baan, maar ook onze tegenstander Herkenbosch leek het een lastige kluif te worden.
Uiteindelijk leken onze tegenstanders er toch meer last van te hebben dan wij, want we kunnen er eigenlijk kort over zijn.
Alle foursome partijen werden overduidelijk naar ons toe gehaald! Jori & Frans 7&6, Ruben & Nico en Reinier & Ron beide met 6&5 naar de lunch.
Ook wel eens fijn om een keer lekker tijd hebben om samen te lunchen en lekker op ons gemak de ochtendpartijen kunnen bespreken.
Singles sessie
Na een goede lunch weer de baan in waarbij het leek of er nog een schep wind bij was gekomen. Jori als eerste de baan in voor een partij die lang in evenwicht bleef.
Invaller Nico (als tweede), nadat hij die vrijdag al met zijn eigen team op de Tongelreep was geweest,  had zeker op de eerste 9 zijn handen vol aan zijn tegenstander.
Frans (als derde) die meteen uit de startblokken schiet en net als Ron (als vijfde) al vrij vlot op 4 of 5 up kwamen en hun partijen onder controle hadden.
Ruben (als vierde) die een flipperkast wedstrijd aan het spelen was (waarbij af en toe een hoogspanningskabel geraakt werd) moest hij vol aan de bak.
Reinier als laatste de baan in, die na een goede ochtend sessie in de koppels, het in de middag een beetje kwijt was en en tot achtervolgen was genoodzaakt.
Frans brengt de eerste middag punten binnen met 6&4, kort gevolgd door Ron met 7&5.
De benodigde 10 punten voor de overwinning waren daarmee al binnen.
Na de eerste twee was het lang wachten op de rest, waar uiteindelijk Jori aan het langste eind trekt en 2 up wint. Nico volgt met een zwaarbevochten 2 up, door (naar eigen zeggen van Nico en zijn tegenstander) een put op hole 17 die er met backspin in ging.
Ruben wist, na toch wel wat hoogspanningskabels te hebben ontweken, ook met 2 up zijn partij te winnen en toen moesten we afwachten wat Reinier er na zijn slechte begin nog van kan maken.
Helaas kon Reinier het niet bolwerken en ging zijn partij met 1 down naar zijn tegenstander.
Uiteindelijk een hele goede team prestatie waarbij iedereen weer punten heeft gepakt. Onze dank gaat uit naar Nico Korsten voor zijn inzet en gezelligheid heel de dag.
Nu op naar volgende week waar de titel beslist zal gaan worden op de Herkenbosche. Daar gaan wij onze degens kruisen met de Stippelberg, die een gelijk aantal punten heeft maar een beter doelsaldo.
Waar voor ons dus alleen de winst telt is voor de Stippelberg een gelijkspel genoeg.
Dus we trekken vol goede moed en met gezonde spanning naar de Herkenbosche voor hopelijk een mooi gevecht op de baan en een overwinning als resultaat. Leden en familieleden die zin en tijd hebben zijn van harte uitgenodigd, want alle aanmoedigingen zijn welkom op die dag.
Namens heren 2 36 holes
Ron v d heuvel