Gaat het de goede kant op?

Vorige week was ik met enkele van mijn teammaatjes bij the Duke in Nistelrode. We gingen de baan verkennen, waar we komende zondag op 5 mei, onze volgende competitiewedstrijd gaan spelen.

Op hole 1 aangekomen, vraagt 1 van hen of ze wel de goede kant op gaat. U herkent dat misschien wel……..je moet je eerst eens oriënteren en jezelf verhouden tot een nieuwe situatie, voordat je tot actie over kan gaan.
Nou, we hebben nog een keer uitgelegd dat ze de kant op mag slaan waar het vlaggetje in de verte op haar staat te wachten. Deze tip hielp haar blijkbaar, want haar afslag was overtuigend, met een behoorlijke afstand en (niet onbelangrijk) in de richting van de vlag. 

“Gaat het de goede kant op?”, dat is een vraag, die we ons meerdere malen gedurende het leven in verschillende situaties kunnen stellen. Zo ook in de ngf-competitie.

Gisteren hadden we onze gastvrouwendag. In ons team heeft ieder haar taak op zo’n dag. En als je alles afpelt op zo’n ontvangstdag, draait het eigenlijk alleen om ‘richting geven’.

Iemand dirigeert onze tegenstanders naar de drivingrange, waar de ballen keurig gestapeld liggen te wachten om hun weg te vinden naar de nieuwe Target Drive. Al vroeg sturen we onze gasten in de richting van hole 1 om in 4-tallen het spoor te volgen naar de vlag op de eerste green.
Soms krijgt een bal een verkeerde bounce en verdwijnt het bos of de bunker in. Gelukkig hebben we dan spotters die als een soort richtingaanwijzer, onze gasten ondersteunen om hun bal en daarmee hun pad weer te vinden in de directie van de vlag. 

In de baan komt de wind uit alle windrichtingen, waardoor het geen zekerheidje is welke kant het balletje oprolt. Links en rechts bestaat de neiging om de bal het moeras in te sturen. In de huidige situatie op de golfbaan wel iets wat de toon aangeeft. Immers de overvloedige regenval van de afgelopen tijd heeft een trend van natte en zompige plekken doen ontstaan. Degene, die de neiging hebben om daarover te klagen, lachen we vriendelijk toe en voor hen beschrijven we de route naar een droog, warm en gastvrij clubhuis.

Daar eenmaal aangekomen, volgen we de vaste koers om de balans op te maken van de wedstrijdresultaten. En we vragen ons af: “Gaat het de goede kant op?”
Ons team gaat de bakens in ieder geval niet verzetten; ondanks een golfvrije dag staan we immers nog fier aan kop! We geven nog steeds de toon aan in onze poule. Maar de uitslagen van de andere partijen zijn richtinggevend voor een scherpe denkwijze hoe we de 2 laatste golfdagen van de ngf-competitie ingaan.
Als ons richtingsgevoel ons niet bedriegt, mogen we hééél voorzichtig concluderen dat het de kant opneigt dat we klassebehoud veilig gaan stellen.

En misschien kunnen we al een beetje wegdromen in de richting van een kampioenschap.

Ik denk echt dat “het de goede kant op gaat!”

Namens dames 1
Marij Coolen