Heren-2 (27) leert harde les en laat kampioenschap door de vingers glippen

Zondag 7 mei helaas alweer de laatste dag van de competitie 2023. De laatste wedstrijd van dit seizoen op de mooie bosbaan van Geijsteren, waar wij een mooi seizoen konden bekronen door op eigen kracht kampioen te worden. De voortekenen waren gunstig, een stralend zonnetje, een voorsprong van één wedstrijdpunt op Stippelberg en op papier een makkelijkere tegenstander dan Stippelberg.

Na de koffie en vlaai na de driving range en putting green om ons voor te bereiden op onze tegenstander Helmond Overbrug, een tegenstander die we het seizoen ervoor op de laatste dag met 17-1 hadden verslagen en die dus gebrand waren om een goede prestatie neer te zetten. Bij het inslaan zag je aan de strakke koppies toch wel dat iedereen toch wel wat meer druk ervoer dan vooraf werd toegegeven.

Met de teruggekeerde vakantiegangers Berno en Christian B. in de gelederen konden we weer terugvallen op onze vertrouwde opstelling. De 1e dubbel Berno en Alwin pakten na een nerveus begin met een geweldige save vanuit het bos tegen de vlaggenstick op hole 1, op de volgende hole een voorsprong maar konden deze niet uitbouwen. Op hole 7 moest zelfs een putt van 5 meter gemaakt worden om voor de halve, die gelukkig wel viel. Deze putt was toch wel een tik voor de tegenstander die hole 8 daarop verloor en Berno en Alwin met 2&1 de eerste punten op het bord zetten. De 2e dubbel van Ernest en Christian M. ging op en neer en na 8 holes stond Overbrug 1 up, zodat de laatste hole. Helaas trokken Ernest en Christian aan het kortste eind en werd de partij met 1 down verloren. De 3e dubbel van Christian B. en Jacques werd door goed spel van beide heren eenvoudig met 3&2 gewonnen zodat we met een 4-2 voorsprong konden gaan lunchen. Doordat Stippelberg in hun dubbels tegen Bleijenbeek ook niet verder kwam dan een 4-2 voorsprong stonden we voor het begin van de singels nog steeds 1 punt voor!

Met minimaal 4 winstpartijen zouden we een goede kans maken en gezien de verschillen in handicaps zou dit goed mogelijk moeten zijn. Vol goede moed begon Berno dan ook aan de 1e single. Helaas kwam Berno de hele wedstrijd niet in zijn spel waardoor de tegenstander steeds meer vertrouwen kreeg en boven zichzelf uitsteeg en er verdienstelijk halve uitsleepte. Ook Ernest kon in zijn partij geen afstand nemen van zijn tegenstander en verloor verrassend de laatste hole en dus zijn single. Inmiddels trokken er steeds meer zwarte wolken zich samen boven Geijsteren, een voorteken? De 3e singel werd een mooie 4&3 overwinning voor Christian B. waardoor we weer met 7-5 voor kwamen te staan, met nog drie partijen in de baan.

Inmiddels vielen de eerste regendruppels en hoorden we in de verte de eerste onweersbuien, lukte het nog om het vandaag af te maken? Christian M, die nog steeds enige last had van zijn getrokken verstandskiezen eerder in de week, maakte door holes 16 en 17 te winnen een achterstand van 2 down goed en begon dus a/s aan de 18e hole. Helaas ging die naar de tegenstander waardoor hij de partij met 1 down verloor en de stand weer gelijk stond 7-7. Alwin lukte het om op de 2e negen holes definitief afstand te nemen van zijn tegenstander en trok de singel met 4&2 naar zich toe. Een voorsprong van 9-7 en alle spelers keken naar de laatste single van Jacques die na een goede start een voorsprong van 3 up had opgebouwd. Helaas smolt deze als sneeuw voor de zon verloor hij de partij met 2 down wat resulteerde in een toch wel teleurstellend gelijkspel. Stippelberg greep de zege met 12-6 en werd hierdoor verdiend kampioen (wat ze vierden met een duik in de vijver) en keren terug naar de 4e klasse waaruit ze vorig jaar gedegradeerd waren.

Tijdens het afsluitende diner werden we door Steef van Overbrug nog verrast door een een muzikale ouverture over de competitie met zijn accordeon en werden diverse revanchepartijen gepland onder het genot van verschillende drankjes!

Felicitaties vanuit ons team natuurlijk naar de kampioen Stippelberg en een groot dank je wel aan de teams van Stippelberg, Geijsteren, Bleijenbeek en Overbrug voor een beregezellige, fantastische competitie!

Het zou bijzonder jammer zijn als de NGF de meer dan 4000 handtekeningen om de 27-holes competitie NIET naar 18 holes terug te brengen negeert. Last but not least wil ik mijn teamgenoten Berno, Christian B, Christian M, Ernest, Jacques, Pascal en de invallers Roland en Jo bedanken voor inzet en gezelligheid.

Het was weer te snel voorbij en ik kijk uit naar volgend jaar, tenslotte is driemaal scheepsrecht!

Namens Heren-2 27 holes

Alwin