Golfcompetitiedag bij Haverleij

30 april naar Golfclub Haverleij 4e ronde competitie. We moeten aan de bak, er zullen punten binnen gehaald moeten worden willen we nog kans maken op het kampioenschap. De messen zijn geslepen. Maar de messen betreft de maaimachines bij de Haverleij schijnbaar niet. Dit hebben we ondervonden tijdens het voorspelen.

Maar toch zijn we met volle moed begonnen aan de 4e ronde competitie op Haverleij. Echter begon deze ronde niet zo goed voor Thom Lier. We zagen op hole 1 zijn net gekochte croissantjes door de lucht vliegen, nog in de verpakking van de supermarkt. Deze werden door de grote zwarte kraaien uit de tas gehaald en meegenomen. We zijn toch maar zonder croissantjes van Thom begonnen aan de wedstrijd baggerend door de modder en hoge gras.

Als de bal ingeplugd zat moest je deze met schepje uit de grond halen. En als de bal van de fairway of green rolde moest je flink zoeken in het hoge gras. Ik was blij dat ik mijn golf(kap)laarzen aangedaan had. Jeetje wat een gezoek in dat hoge gras. Je had geluk als je bal op de fairway bleef en niet ingeplugd was. Maar ja, dan je weer een kilo klei aan je bal zitten. En dat mag je er niet afhalen. Dus “ Sloan Pa“

Bijna je arm uit de kom en de klei en bal kwamen even ver op de fairway na deze slag.
Al met al was het toch een innoverende dag.

En ‘s avonds genoten we van een heerlijk buffet en een glaasje, alles was alweer vergeten.
Echter wel met een illusie armer, we worden zeker geen kampioen dit seizoen. We moeten nog vechten tegen degradatie. Maar dat gaan we volgende week doen.

Ger Verheijden
Heren 1 zondag