Heren 1 36-holes eindigt competitie met grootste overwinning in de poule

Een zorgeloos dagje golfen, dat was wat ons team nog restte. Na 2 nederlagen op rij was de 1e plaats in de poule inmiddels helaas uit zicht maar klassebehoud wel veiliggesteld. En dus speelden we op de laatste competitiedag “nergens” meer voor. Althans, enkel als we het hebben over onze eigen positie in de poule, derde of vierde eindigen maakt namelijk geen verschil. Wel speelden voor een aantal andere zaken:

  1. Eerherstel: we wilden graag laten zien wat ons team in zich heeft
  2. Sportieve plicht: onze tegenstander Landgoed Nieuwkerk stond met 5 punten op pole position om kampioen te gaan worden, terwijl De Dommel & De Haenen met beide 4 punten tegen elkaar speelden en natuurlijk hoopten op onze sportieve plicht.

En dus vertrokken omstreeks 6.45 uur richting het westen van Brabant, namelijk naar de Wouwse Plantage. Voor bijna alle spelers een onbekende baan, enkel Rens S. had er vroeger een Jeugd Open gespeeld. Voor wie de baan nog niet kent: echt een enorme aanrader! De afgelopen jaren zijn er een aantal holes geüpgraded en is de routing aangepast. De Plantage lus bestaat uit 9 uitdagende bosholes, inclusief een aantal semi-blinde schoten en verhoogde greens. Daarnaast biedt de Bleekloop lus 9 mooie holes in een parkbaan setting. Een eindje rijden, maar daar krijg je zeker ook iets moois voor terug. Daarbij hadden we de meevaller dat de voorspelde buien en bijbehorend onweer uitbleven, die bleven keurig ten zuiden van ons in de lucht hangen.

Echter was er door een aantal enorme stortbuien een tijdelijke local rule die het spelen wat anders maakte dan normaal. Alle bunkers waren ingestort en niet te bespelen. Sommige stonden zelfs na 24 uur nog blank, andere hadden geen normale zandrand meer. Er werd daarom besloten om alle bunkers als GUR te behandelen.

Tijd voor de foursomes na het ontvangst en de warming-up. Deze keer werd besloten om in een andere opstelling te spelen. Op kop begonnen Rens V. & Taylor, met daarachter Ted & Rens S. en Jules & Nick. Dit pakte enorm goed uit: Ted & Rens S. kwamen snel voor en zorgden er mede dankzij 3 birdies voor dat ze op hole 13 klaar waren. 2 holes verderop konden ook Rens V. & Taylor door sterk, constant shortgame een overwinning noteren. Achterin raakten Jules & Nick richting het einde hun voorsprong kwijt, gingen zelfs 1 down naar hole 18, maar wisten daar wel een gelijkspel uit het vuur te slepen. Tussenstand 5-1!

Dit was een flinke boost en een bevestiging voor ons dat ons team genoeg kwaliteiten heeft om het iedereen lastig te maken. Ook geeft zo’n voorsprong een flinke mentale boost voor de singles ‘s middags. Het zag er daarbij ook goed uit dat we aan de 2 bovenstaande punten waar we nog voor speelden zouden gaan voldoen.

In de middag ging het team eigenlijk op dezelfde voet door als ‘s ochtends. Veel partijen stonden al snel voor en wisten met solide spel de eerste middagpunten op het bord te zetten. Zo wonnen Jules en Ted met 6&5 en 4&3. Rens V. had het voorin lastiger, waarin het niet mee zat. Tussenstand 9-3. De andere singles moesten langer door, maar wonnen uiteindelijk wel allemaal. Rens S. & Taylor wonnen op hole 17 en Nick op hole 16. Niet onbelangrijk detail om te benoemen: voor onze rookie Nick betekende dit zijn 1e gewonnen single! Loon naar werken. En een ander niet onbelangrijk detail: deze 15-3 (!) overwinning was direct ook de grootste overwinning binnen onze competitiepoule. Des te bijzonder wetende dat elk team het elkaar iedere week lastig heeft gemaakt.

Onze sportieve plicht zorgde ervoor dat de kampioen uit de andere wedstrijd kwam, wat uiteindelijk de Haenen werd door een 12-6 overwinning op de Dommel. Zij sprongen na afloop (zoals het hoort!) in de vijver van hole 18 en mogen over 2 weken voor promotie naar de Hoofdklasse spelen op Welderen tegen Amelisweerd. Sowieso een geweldige ervaring en een kans op een unieke plek op het hoogste niveau van Nederland.

Dankzij onze grote overwinning sluiten wij uiteindelijk af als 3e in de poule. Zoals de doelsaldo’s en punten verschillen hieronder laten zien was het een ongekend spannend seizoen en kunnen we achteraf ook tevreden zijn met dit resultaat. Jammer dat er niet meer in het vat zat, zoals in de speeches werd aangehaald waren holes 16, 17 & 18 dit jaar helaas vaak niet onze vrienden. Dat geeft stof tot nadenken voor volgend seizoen. Maar voordat we daar over nadenken, wacht eerst een mooi wedstrijdseizoen op Het Woold met Maandbekers, Clubkampioenschappen Matchplay & Strokeplay, de Summer Tour en natuurlijk de Woold PAR-3 Contest, waar de inschrijving inmiddels ook voor open staat.


Heren 1 36-holes,

  • Rens Vendrig
  • Jules Meuffels
  • Ted Schulkes
  • Taylor Bidlot
  • Rens van der Schouw
  • Nick Goedhart
  • Nick Bronzwaer