Heren 2 27-holes voortvarend van start!

Na een verdienstelijke 2e plaats in het debuutseizoen vorig jaar van Heren 2 mochten we zondag 2 april aan ons 2e seizoen beginnen.

Dit was gezien de enorme hoeveelheid regen die de afgelopen week gevallen zeker geen vanzelfsprekendheid, maar de greenkeepers van De Stippelberg waar wij te gast waren hadden top werk geleverd en de baan lag er erg goed bij.

Dus stonden wij, met uitzondering van Jacques die bij aankomst in Bakel zag dat hij nog een keer naar huis moest omdat hij zijn driver en houtjes thuis vergeten had, in een ijzige kou (gevoelstemperatuur onder het vriespunt) de ballen in het water te slaan. Gelukkig waren wij al gedurende ons trainingsweekend in Duitsland afgelopen week blootgesteld aan barre omstandigheden en gingen de dubbels vol goede moed de baan in.

Tegenstander in de 1e wedstrijd was het team Bleijenbeek 3, die kennelijk wat meer moeite met de weersomstandigheden hadden. Zowel de dubbel van Berno en Alwin alsook de dubbel van Ernest en Christian M konden snel een voorsprong afdwingen en wonnen beide hun wedstrijd met 4/2. Jacques en Pascal konden het helaas net niet bolwerken en verloren nipt met 2/1 op hole 8.

Na de lunch brak een waterig zonnetje door en werd de wind wat minder zodat we met vertrouwen de singles begonnen. Berno, die door zijn met skiën opgelopen schouderblessure nog niet op 100% zit, nam snel een voorsprong in zijn partij maar kon het niet snel afmaken waardoor hij toch tot en met de 18e hole volledig gefocust moest blijven en de partij uiteindelijk met 1 up won. Ernest kon het afmaken op hole 17 en won met 2/1, waarna Christian met een knappe 6/4 zege de uiteindelijk overwinning na drie singles al zeker stelde. Gelukkig zijn we als team niet alleen letterlijk in de breedte gegroeid maar ook figuurlijk, waardoor we na het ongelukkige verlies van Alwin (wat een pech), de resterende partijen van Jacques (1up) en Pascal (2up) over de streep trokken en een mooie eindscore van 14-4 op de borden konden zetten. Mooi om te zien dat het mentaal ook goed zit aangezien van de 4 partijen die op de 18e hole beslist werden er 3 in ons voordeel werden beslist.

Ook bij de 19e hole liet ons team weer de kernwaarden van het Woold zien waarbij wij het licht samen met het thuisteam (en eerstvolgende tegenstander Stippelberg 4) uitdeden.

De komende twee weken zullen er de nodige uurtjes op de golfbaan doorgebracht worden zodat we in topvorm onze huidige koppositie kunnen verdedigen in de 2e wedstrijd!

Namens Heren 2 27-holes
Alwin Sahr