Is het glas halfleeg…..of halfvol?

1e competitiedag dames 2 zondag

Zondag 2 april was de eerste competitiedag voor dames 2 zondag. We speelden op Overbrug, een 9-holes baan in Helmond. En meteen tegen de op papier sterkste tegenstander Haverleij uit Den Bosch. Best pittig!

Op vrijdag 31 maart gingen we voorspelen op Overbrug. In de stromende regen naar Helmond. Eerst maar rustig koffie drinken en wachten totdat de ergste regen voorbij was. Vervolgens onherkenbaar vermomd in regenkleding de baan in.  Het glas was halfleeg…

Na 3 holes konden we de paraplu inklappen.  Het miezerde nog wat na en de baan was nat, bunkers waren ondergelopen. Uiteindelijk relatief droog toch 9 holes kunnen oefenen.

Trots op onszelf deelden we onze inzichten van het oefenen met elkaar. En zo gingen we goed voorbereid de eerste competitiedag tegemoet. Het glas was halfvol!

Zondag 2 april was het droog!! Het glas leek halfvol. Maar er stond een snijdende noordoosten wind. Zeker voor onze speelsters in de buggy was het echt koud. Klappertandend in een te strak afgestelde en daardoor moeilijk bestuurbare buggy wisten Miranda en Judith de eerste dubbel te winnen. Voor Jacky en Irma was de tegenstander een maatje te groot. Jeanne en Monique boekten ook een overwinning en zo gingen we met een voorsprong van 4-2 tevreden aan de lunch en werden we verwend met een warm pasteitje.

Vol goede moed begonnen we aan de singles. En halverwege de middag ging de wind wat liggen en brak de zon door. Het glas was opnieuw halfvol!

Haverleij was niet alleen op papier sterk. In de praktijk wisten de dames minder fouten te maken en chipten ze de bal veel dichter bij de vlag. Uiteindelijk heeft alleen Jeanne haar single gewonnen en Miranda speelde gelijk. Irma hield het spannend tot op hole 18, maar verloor die laatste hole. Uiteindelijk verloren we met 7-11. Het glas was halfleeg…..en meedoen met de competitie leek voor een enkeling onder ons niet meer ‘zóóóó leuk’ .

Maar….

  • Jacky is tijdig hersteld van corona
  • Monique en Jacky hebben hun vuurdoop beleefd door voor het eerst competitie te spelen
  • De teamspirit is super (anders ga je niet trainen met stromende regen)
  • Nipt verliezen tegen de sterkste ploeg is niet erg
  • Er was geen ‘gedoe’ in de baan en met de andere teams hebben we het heel gezellig
  • Jan-Karel en Karin brachten nog een stimulerend bezoek aan ons team in die felle kou
  • Thom kwam nog even kijken hoe het met Monique en met ons ging
  • Doret en Petrie hebben de hele dag (!!) ons aangemoedigd en mentaal bijgestaan; wat een team!

Het glas is meer dan halfvol! Proost!!

Namens de ParTee Girls

Irma Verhoeven