Heren 1 werkt toe naar competitiestart

heren 1 mykonosInmiddels is ons team al dik 4 maanden in training en merken we dat iedereen duidelijk vorderingen aan het maken is. In de maand januari en begin februari hebben we praktisch alleen maar op de driving range gestaan vanwege het weer en daarom verschuift de focus vanaf nu steeds meer naar het trainen van kortspel en het spelen in de baan.

Ook zijn er inmiddels oefenwedstrijden gespeeld tegen de Hoge Kleij (Hoofdklasse), Zeewolde (2e klasse) & Grevelingenhout (1e klasse, vorig jaar Hoofdklasse). Hierin zagen we dat er ook in de baan echt vorderingen gemaakt zijn, het vertrouwen aan het toenemen is en voor elk punt gestreden wordt. Dit was ook terug te zien tijdens ons teamuitje, waarbij we één uur de tijd kregen om uit een Escape Room te ontsnappen. Dit lukte, met welgeteld 5 seconden over op te klok…

Normaliter trainen we elke woensdagavond, maar op 22 februari besloten we plaats te nemen in het clubhuis om de algemene ledenvergadering bij te wonen. Aangezien de vereniging ons enorm steunt in alles wat we doen vinden we het erg belangrijk ook bij zulke evenementen aanwezig te zijn, ook al zijn we misschien wat jonger dan de gemiddelde bezoeker. Naast de gebruikelijke agendapunten heeft Han Wessels, de baanarchitect, ons wat meer info gegeven over de backtees die zijn aangelegd en kon hij vertellen dat de kans groot is dat ze rond het einde van de zomer al bespeelbaar zullen zijn (het inmeten gebeurt begin volgend jaar pas).

Daarnaast had Jan van Eijk tijdens de rondvraag een interessante mededeling: Tijdens de competitie is het toegestaan om mee te lopen in de baan en hij vond het een leuk idee als leden van onze club een middag naar ons zouden komen kijken. Zoiets kunnen wij alleen maar toejuichen en hij deed er vervolgens nog een schepje bovenop: Bij meer dan 45 toeschouwers zou er een bus geregeld worden door Jan… Nu is een bus misschien iets te veel van het goede, maar na de vergadering hebben we met leden van de EVCO afgesproken een Egolf-wedstrijd aan te maken om te inventariseren wie er willen komen kijken. Carpoolen kan natuurlijk ook!

Daarom nogmaals de wedstrijden op een rijtje:

  • 2 april:            Thuiswedstrijd. De andere teams spelen dan op onze baan.
  • 9 april:            vs. Best G&CC op De Haenen (Breda). Start singles +- vanaf 14:15 uur.
  • 23 april:          vs. De Merwelanden op Best G&CC. Start singles +- vanaf 13:30 uur.
  • 30 april:          vs. De Haenen op De Tongelreep. Start singles +- vanaf 13:30 uur.
  • 7 mei:             vs. De Tongelreep op De Merwelanden (Dordrecht). Start singles +- vanaf 14:15 uur.

Ook is er op die avond een extra activiteit afgesproken. Miranda Raaijmakers van Sensare (lid van de BC) gaat ons in een aantal sessies informatie geven over het mentale aspect van de golfsport. Een goede aanvulling wat ons betreft.

Eerder zijn we opnieuw bij Theo Lankhorst (Campanula, tevens BC-lid) langs geweest voor een sessie over fysieke oefeningen voor thuis en per heden gaat ook Bjärne ten Wolde van Personal Trainer Asten Someren ons hierin zo nu en dan begeleiden. Dit alles wordt enorm gewaardeerd en namens het hele team willen we deze personen (alvast) bedanken!

Kortom: het spelen van 1e klasse begint enorm te leven op onze golfbaan en dat geeft ons alleen maar meer energie om het maximale eruit te gaan halen! Wie zin heeft om te komen kijken is altijd welkom. Zet jezelf op aanwezig in Egolf zodat ook anderen kunnen zien wie er welke dag komen kijken. En wie weet, misschien komt er dan echt een bus…

Namens het Heren 1 team,

Rens van der Schouw