Heren 1 ontvangt tegenstanders

heren 1 360Zoals iedereen heeft kunnen lezen de afgelopen tijd is ons team lang bezig geweest met het voorbereiden op de NGF Competitie. 1e klasse, hoger niveau, lagere handicaps, oftewel: onze voorspelling was op voorhand een pittig seizoen. Zondag 2 april konden we eindelijk starten. Of ja, starten… we begonnen de competitie met een thuisdag en dus hebben we niet eens hoeven spelen.

Dat betekende wel dat we in plaats van competitief spelen om half 8 op Het Woold aanwezig moesten zijn om alle teams te ontvangen. Daarnaast moesten er ballen klaargezet worden op de range en de baan worden gecontroleerd op juiste pinposities en aangeharkte bunkers. Hierna kon er gestart worden voor de foursomes. Na binnenkomst werd er geluncht en doorgestart worden voor de singles. Hierna werden alle teams door ons weer op het terras opgevangen en hebben we ’s avonds nog gezamenlijk gegeten met de teams die bleven.

panorama woold 1200

Op een paar holes spelen in de buffer na, of een korte trainingssessie op de driving range, was het vooral wachten en kijken naar de wedstrijden. Zo’n dag duurt dan dus best lang en om ons door de dag heen te helpen hebben we onszelf drie pluspunten van zo’n dag voorgehouden:

– Aangezien we als eerste de thuisdag hebben kunnen we van elk team het niveau pijlen en hierdoor weten we waar we aan toe zijn;
– De thuisdag kan meteen aan het begin van de competitie worden afgevinkt;
– Met zo’n mooi weer op het terras moeten zitten is ook geen straf;

Na de singles kon de balans worden opgemaakt en bleek Best met overtuigende cijfers te hebben gewonnen van De Tongelreep: 16-2. De Merwelanden vs. De Haenen was een stuk spannender, spannender dan de uitslag doet vermoeden: 12-6 voor de mannen uit Dordrecht.

Kort samengevat is het niveau van de tegenstanders redelijk hoog en zullen wij ons moeten richten op de doelstelling die we al vanaf het begin van de voorbereiding hebben, namelijk handhaving in de 1e klasse. Desalniettemin zien we hiervoor zeker kansen en is dit voor ons een reële doelstelling. We zijn op voorhand tegen niemand kansloos en we weten van vorig jaar dat elk puntje telt. Hierdoor gaan we op en top voorbereid naar de volgende wedstrijddag: de wedstrijd tegen Best op golfbaan De Haenen.

Graag sluit ik ons eerste verslag af met complimenten naar een aantal mensen die voor de meesten niet onbekend zullen zijn. Ten eerste de baaneigenaren en Eline voor het begeleiden van de thuisdag. Daarnaast Harry Peeters voor het aanwezig zijn als referee en de marshalls van afgelopen zondag. Ook de greenkeepers voor de baan die er ondanks geprikte greens enorm goed bij lag voor de tijd van het jaar. Tenslotte ook de bediening en de keuken. Onze tegenstanders waren aangenaam verrast door alle gastvrijheid en de goede organisatie. Ik denk dat ik voor heel mijn team spreek als ik zeg dat dit alles samen er steeds weer voor zorgt dar de twee awards die bij de ingang op tafel liggen daar niet voor niets liggen.

Aankomende zondag gaan we dus richting Teteringen, met hopelijk net zo’n mooi weer als afgelopen zondag.

Namens het Heren 1 team,

Rens van der Schouw