Heren-1 moet meerdere erkennen in Best

heren 1 best 360Zondag 9 april, 9:30 uur, tee 1 van De Haenen, Teteringen. Dit moment is een week lang gespreksonderwerp geweest binnen ons team. Eindelijk konden we ons debuut gaan maken in de 1e klasse! Afgelopen donderdag is er voorgespeeld op een baan die er erg goed bij ligt, het weer was top en sommigen van ons staan al een aantal weken goed te golfen.

Allemaal goede voortekenen om het de mannen van Best lastig te gaan maken. Na de start van de Formule 1 te hebben gekeken was het tijd voor de warming-up en het starten van de ochtendpartijen.

Ted & Rens V gingen zoals altijd voorop. Wat volgde voor hen was een spannende wedstrijd waarbij ze zich goed staande konden houden en het leek er erg lang op dat zij de eerste punten voor ons binnen zouden brengen. Jammer genoeg moesten ze richting het einde van de back nine een paar holes weggeven en zodoende werd onze eerste foursome verloren, ondanks goed spel.

Rens S & Bjorn leken afgaande op hole 1 een lastige ochtend te gaan krijgen, een putt van buiten de green werd omgezet in een birdie door Best en begonnen dus 1 down. Gelukkig kwam daarna de constantheid bovendrijven en werden er vanaf hole 2 enorm veel parren gemaakt. Dit resulteerde in een voorsprong na 9 holes. Wat volgde was een solide tweede negen: veel parren, birdie op 12 en door de kleine foutjes van Best af te straffen werden de eerste punten al op hole 15 binnengehaald.

Daarachter hadden Jules & Raymond het daarentegen lastig. Bij hen viel het juist allemaal net de verkeerde kant op, terwijl de foursome van Best een steady ronde speelde en weinig weggaf. Ook zij moesten zich gewonnen geven. Stand 2-4 en tijd om kort te evalueren tijdens de lunch.

Op zich was er nog niets aan de hand. De handicaps verschilden niet enorm veel voorin, steeds ongeveer een punt, en de meesten van ons stonden op zich niet slecht te spelen. Daarnaast werden de eerste supporters gesignaleerd! Teteringen ligt niet bepaald om de hoek en we waarom daarom enorm blij bekende gezichten te zien.

Rens V begon de singles en kon zijn tegenstander goed bijbenen. Hij kon zich alleen nooit losmaken aangezien het putten niet goed zat die dag en hierdoor bleef de partij spannend tot aan de laatste hole. Jammer genoeg moest hij net als in de ochtend zijn verlies accepteren ondanks goed spel. Daarachter had Ted ook enorm goede papieren om punten te gaan pakken. Hij stond lang voor, maar doordat zijn tegenstander goed terugkwam moest hij all-square naar 18 en die hole werd verloren.

Opnieuw een single die de verkeerde kant op viel. Rens S liep de gehele ronde achter de feiten aan. Na 5 holes stond hij 2 down, maar bleef aanhaken en ging met 1 down richting hole 10. Waar hij steeds kansen had een hole terug te pakken, moest hij toezien dat dit niet lukte door goed kortspel van zijn tegenstander (lees: o.a. 2 chip-ins voor birdie). Gelukkig werd er niet opgegeven en door een birdie op de 18e werd er een gelijkspel uit het vuur gesleept.

Ook Jules stond goed te spelen en stond na hole 15 nog all-square. Helaas werd dit niet volgehouden en moest ook hij op het einde van de ronde een verlies noteren. Bjorn en Raymond bleven tot halverwege de ronde goed bij, maar konden in de middag geen potten breken en verloren iets eerder.

Zodoende stonden we verbouwereerd onze spullen in te pakken: een geflatteerde 3-15 op het scorebord… Niemand van ons had slecht gespeeld, veel partijen hadden goede kansen om te winnen, alleen waren Bjorn en Rens S de enigen die er punten voor terugkregen.

Hierbij zagen we de ervarenheid van Best boven komen drijven, aangezien zij al een aantal jaren 1e klasse spelen. Een goed leermoment voor ons dus, goed spel wordt op dit niveau echt niet altijd meer beloond. Aangezien er deze speeldag geen enkel team wilde blijven eten op De Haenen besloten we terug te rijden naar Het Woold om daar iets te eten. We waren enorm blij dat er nog plek voor ons was vrijgehouden aangezien er een drukke open dag was afgesloten en zowel Heren 1 27-holes als Dames 1 de thuisdag had. Dank hiervoor!

Volgende week spelen we niet in verband met Pasen, de week daarna moeten we op Best G&CC tegen de koploper in onze poule, De Merwelanden. Een lastige wedstrijd, maar elk puntje dat we van ze kunnen winnen brengt ons dichter bij ons doel: handhaving. Net als tegen Best zullen wij ons op voorhand nooit gewonnen geven.

Namens het Heren 1 team,

Rens van der Schouw