Heren 1 (36) stelt met overmacht 2e plaats in poule veilig

rens h1Zondag 12 mei was in meerdere opzichten een bijzondere dag. In de eerste plaats omdat er in praktijk “nergens” meer voor gespeeld werd in onze poule. De Merwelanden zou bij een overwinning zowel kampioen worden als tegenstander De Batouwe laten degraderen en gezien het krachtsverschil tussen beide teams zouden de mannen uit Dordrecht dit klusje wel klaren.

Wij speelden die dag tegen Toxandria en zouden bij een overwinning voor het tweede jaar op rij tweede worden in de 1e Klasse.

Gezien hoe snel we van de 3e Klasse naar de 1e Klasse zijn doorgestoomd en ons daar inmiddels goed hebben genesteld zou een tweede plaats een meer dan prima prestatie zijn. Daarnaast trainen we niet voor niets een hele winter en betekende de wedstrijd tegen Toxandria de afsluiting van het competitieseizoen. Ook daarom was zondag 12 mei een bijzondere dag.

Golfpark De Haenen had de thuisdag perfect voorbereid en de baan lag er idem bij: strakke fairways, goed rollende greens én daarnaast ook het grootste gedeelte van de dag de aanwezigheid van de zon. Op voorhand wisten we dat de wedstrijd tegen Toxandria de meest spannende zou kunnen worden. Ondanks het meenemen van 3 invallers wisten ze een goed team op te stellen, aangezien de handicaps op papier niet veel uit elkaar lagen.

In de praktijk bleek echter dat wij een stuk sterker waren dan vooraf gedacht. De tussenstanden tijdens de foursomes bleven de gehele ronde dicht bij elkaar liggen maar uiteindelijk stonden we tijdens de lunch met 6-0 (!) voor: Ted & Rens S. wonnen met 4&2, net als Rens V. & Nick. Daarnaast wonnen Jules & Bjorn hun partij op hole 18 en zo wonnen we alle punten in de ochtend. Niet alleen wij waren hier enigszins verrast over, maar ook de andere teams. Dit gaf ons eigenlijk alleen maar meer motivatie om de competitie met een goede overwinning af te sluiten.

En dit lukte. ’s Middags stelden Nick & Jules al snel de overwinning van de wedstrijd veilig door allebei al op hole 12 hun singles te winnen. Hierdoor stond het 10-0 en konden we al niet meer worden bijgehaald. Ted & Rens V. maakten het feest compleet door ook te winnen en zo stond het nadat Rens S. & Bjorn hun singles verloren 14-4: een meer dan overtuigende overwinning!

Zo kon er worden teruggekeken op een succesvol seizoen met daarin verschillende hoogtepunten voor ons team. Wel is het zo dat iedereen binnen het team dit anders ervaart en daarom dat ook dit seizoen iedereen zijn hoogtepunt kort wordt uitgelicht:

Ted Schulkes: “Mijn start van mijn single tegen Toxandria. Na 5 holes stond ik -4, wat ook nodig was omdat het niveau erg hoog lag in onze single. Om dan zo te beginnen is dan erg fijn!”

Rens Vendrig: “Ik heb meerdere hoogtepunten. Ten eerste de geslaagde thuisdag. Daarnaast het samen zien winnen van Tiger Woods tijden de Masters en ook mijn foursome wedstrijd met Nick tegen Toxandria.”

Rens vd Schouw: “Mijn comeback in mijn single tegen Stevan ga ik nog wel even herinneren. Wetende dat iedereen van je team ’s middags wint en zelf nog down staan in je eerste wedstrijd als captain is niet wat je wil. Om vervolgens op hole 17 een 3m voor par te maken en te eindigen op hole 18 met een birdie zodat je gelijkspeelt gaf erg veel voldoening!”

Nick Bronzwaer: “Ook voor mij was de foursome tegen Toxandria een hoogtepunt, gezien het niveau en samenspel met Rens V.”

Jules: “Mijn hoogtepunt was mijn comeback tegen Samuel van de Merwelanden. Ik stond al snel 4 down maar wist min single met 2up te winnen!”

Bjorn: “Ik heb niet echt een hoogtepunt gehad. Vaak goed gespeeld maar soms ook terecht verloren.”

Dan rest mij verder nogmaals onze sponsoren Identipack en Buiting & Hurkmans Pensioenadviseurs te bedanken voor hun bijdrage aan ons plan, net als Golfvereniging Het Woold, de baaneigenaren en onze pro Rob. Samen hebben we wederom gezorgd voor een seizoen waarin we hebben laten zien waar Het Woold voor staat en dit zien we ook terug in alle complimenten die we elke week hebben mogen ontvangen op de club. Enorm dank voor alle support.

 

Namens het Heren 1-team,

Rens van der Schouw