Heren 1 36-holes opent competitiebal met daverende overwinning

Na regen komt zonneschijn, aldus het bekende gezegde. Na maanden van regenval hoop je dan dat het wedstrijdseizoen in lekker lenteweer van start gaat, maar de weerstations waren daar nog niet aan over uit. Gelukkig kregen we afgelopen zondag een droge speeldag met zelfs geregend zon! Het was zelfs zo’n lekker weer, dat toen we rond de klok van 8.00 uur op de parkeerplaats van Brunssummerheide uitstapten er niet eens thermokleding nodig was. Een trui was zelfs aan de warme kant tijdens het inslaan en gedurende de dag kwamen ook de eerste korte broeken her en der tevoorschijn. Bijzonder voor begin april dus, zeker met in het achterhoofd waar de vandaan kwamen.

Brunssummerheide is voor ons een oude bekende, net als de andere teams zoals u in het vorige verslag heeft kunnen lezen. We kennen daar dus inmiddels ook “de weg”, onder andere naar de Limburgse vlaaien bij het ontvangst. Ondertussen werden handen geschut met de andere teams en de opstelling voor de ochtend gedeeld met het thuisteam voor onze wedstrijd tegen De Dommel. Jules & Stijn voorop, met daarachter Nick & Taylor en Ted & Rens S. achterin. We waren gebrand op eerherstel, na de pijnlijke nederlaag van vorig jaar. Ze kwamen alleen wel met een ander, jeugdiger team dan vorig jaar dus het was nog even bekijken wat we qua niveau tegen zouden gaan krijgen.

Het team kwam niet al te voortvarend uit de startblokken. Dubbel 1 & 2 gingen met de tegenstanders gelijk op, alleen Ted & Rens kwamen al snel achter (3 down na 6). Gelukkig konden zij dit nog voor hole 10 terugbrengen tot een gelijke tussenstand en trokken deze lijn goed door, waardoor ze op hole 17 met 2&1 wonnen. Voorin viel het bij Stijn & Jules helaas de verkeerde kant op en moesten daardoor een 3&2 verlies noteren. Taylor & Nick wisten hun voorsprong wel vast te houden en ook zij wonnen op hole 17. Tussenstand: 4-2.

Tijd voor de lunch, waarbij sommigen nog even snel naar de driving range gingen om de puntjes op de i te zetten. Omdat de handicaps van Jules, Nick & Taylor dicht bij elkaar liggen waren dit keer hun playing handicaps gelijk en daardoor mogen we hun startvolgorde zelf indelen. Zoals in de vorige regel vermeld gingen ze van start en daardoor mocht de captain van de Dommel (Jos) net als in de ochtend tegen Taylor, sinds gisteren met de bijnaam “Chippy”. Nou, waarom Chippy? Het maakte hem zowel ‘s ochtend als ‘s middags niets uit vanuit welke hoek hij moest chippen, als eindigde toch bij de vlag. Tot frustratie (met een knipoog) van Jos, maar dat hielp Taylor wel aan een ruime overwinning (6&4). Daarvoor omheen waren Nick & Rens ook op tijd klaar dankzij 8&7 en 5&4 overwinningen. Hierdoor waren de 10 punten en dus de eerste overwinning al een feit! “Dat loopt toch lekker door de baan”, aldus Nick terwijl we de andere spelers opzochten. Stijn ging voorin nek aan nek tegen de kopman van de Dommel en wist op hole 17 het verschil te maken: 3&1 winst en de eerste punten voor “onze rookie”. Daarachter speelde Jules ook een nek aan nek gevecht, ging all square naar hole 18 maar moest daar helaas de punten aan de tegenstander geven. Als laatste kwam Ted binnen, en dankzij een 2up overwinning werd de eindstand vastgesteld op 14-4. Puik werk geleverd!

Naast het fantastische weer mogen de complimenten ook zeker naar de greenkeepers van Brunssummerheide, die een prima baan konden presenteren ondanks de hoeveelheid neerslag van de afgelopen tijd. Goede, snelle greens en prima fairways. Uiteraard speelden we met preferred lies op het kort gemaaide gras om alles zo fair mogelijk te houden.

In de andere wedstrijd won promovendus Rijk van Margraten tegen De Peelse Golf met 12-6. Een misschien verrassende uitslag, al lijken beide teams de aankomende weken ook goede tegenstanders te zijn voor ons. We gaan het gewoon meemaken. Voor nu gaan we vooruitkijken naar onze thuisdag van aankomende zondag op Het Woold, op verzoek wordt de wijnkaart van onze wijnkelder alvast doorgestuurd naar een van de teams. Want ondanks het sportieve element vinden we hole 19 (of in dit geval 37?) toch ook wel erg belangrijk.


Namens Heren 1 36-holes,

Rens van der Schouw