NGF 2024

Start NGF competitie

Heren senioren 1 geeft The Duke 1 het nakijken.

Voorafgaand aan deze competitie werd er wekelijks door het team getraind en was er door Jan een kort spel programma uitgedacht. Alles werd uit de kast gehaald om ons optimaal voor te bereiden. Doel hiervan was natuurlijk dat we als vaandelteam op vrijdag de eer hoog konden  houden. Nu heb je ook nog met tegenstanders te maken maar toch, de insteek was veelbelovend.

De eerste wedstrijd op Genderstein tegen de Duke 1. Zij waren al eerder onze tegenstander maar binnen deze club waren enkele leden verplaatst naar het 65+ team dus was de samenstelling nu anders.

Rudolf won de toss en ons team koos om te starten. De eerste klap is een daalder waard zullen we maar zeggen.

Martien was er helemaal klaar voor en stond al op de teebox voordat de starter begonnen was met zijn opening. Toch maar even wachten maar daarna een heerlijke rechte afslag waar iedereen van onder de indruk was. Zijn tegenstander Mike sloeg zo mogelijk nog verder maar bij slag 2 was dit voordeel weer weg. Martien had de partij onder controle en na 3-up en wat gespartel van Mike uiteindelijk een 5-1 overwinning.

Die zit in de pocket.

Jeroen kon net op tijd aansluiten maar moest nog wel even bijkomen van de bijna 1000 km van gisteren in het zitvlak. Niet helemaal okselfris aan de start wist Jeroen het lang vol te houden maar uiteindelijk werd toch verloren met 3-4.

Rudolf en Jan wonnen beiden overtuigend met 5-3 en 4-2, Niek deelde de punten 3-3 en Allard had er alles aan gedaan om goed te starten. Hij had een nieuwe set makkelijke clubs gekocht en gisteren opgehaald. Spannend, maar voor het geval dat het niet liep had hij een goed excuus. Gruwelijk veel last van zijn rug. Dit alles was niet nodig want Allard speelde een wereldpartij en kwam met 6-1 binnen.

Duidelijk geschrokken van het resultaat van de singels 11-3 ging het team van The Duke all-in bij de aansluitende greensome. Martien-Jeroen en Rudolf-Jan speelde gelijk 4-4 en 3-3 en Niek samen met Allard wisten met 4-1 de volle buiten binnen te halen. Met 17-5 een sterk begin dus.

Geijsteren ging met 7-15 onderuit tegen Haviksoord. Volgende week spelen we op  Haviksoord tegen Gendersteijn en wacht ons een leuke pot.

De rol van Pieter voor deze ronde was perschef en vrolijke noot. Ik laat het aan het team of dit gelukt is.