Nog een lange weg te gaan

Op de dag dat Scottie Scheffler tijdens de Masters op Augusta zijn tweede groene jasje won, speelden de ParTee Girls op een afstand van 7056 kilometer op Brunssummerheide.

De vrijdag ervoor gingen we voorspelen op deze voor ons onbekende baan. Een prachtige baan, met een paar flinke beklimmingen erin. En wat een lange holes; op geen enkele par 4 was de green in regulation voor ons bereikbaar. Ondanks een flinke drive en een prima tweede slag was er nog een lange weg te gaan naar de green. Goed dat we dit weten voor de zondag.

Op zaterdagavond vroeg naar bed, geen alcoholische consumpties, geen party voor de ParTee Girls, maar om half 7 de wekker zetten op onze vrije zondag. Om half 8 vertrekken, want Petrie en Jeanne reden samen vanuit Geldrop en Heeze, Doret en Irma samen vanuit Asten en Jacky (uit Deurne) en Karin (uit Someren) hadden een date bij de Sonnemans Slaapfabriek om vanaf die plek samen te rijden naar Brunssum. Omdat ook de Amstel Gold race werd gehouden in Zuid-Limburg hadden we ruim de tijd genomen. We kwamen zodoende zonder stress aan en besloten eerst naar de driving range te gaan om rustig in te slaan. Daarna meldden we ons voor koffie met Limburgse vlaai.

Bij de start werd van ieder team een groepsfoto gemaakt.

En dan een pittig begin op een par 5 met een lange weg te gaan naar de green die helemaal boven ligt. En zo ploeteren we verder tegen de dames van Maastricht. Karin en Jeanne wisten hun single te squaren. De overige singles werden verloren. En ook in de greensomes konden we het tij niet keren. Het regende niet, maar we werden wel afgedroogd….

We verloren met 20 tegen 2. Dat was wel wat vertekend, maar Maastricht was duidelijk beter. Augusta is voor ons heel ver weg, niet alleen in kilometers!

Irma Verhoeven

Dames 2 zondag