Geslaagde golfregelquiz “golfen zonder stokken”

parladies 360Op vrijdag 18 oktober vond de tweede golfregelquiz “golfen zonder stokken” plaats. Een gezellige quiz met de praktijkvragen op de Gezandebaan.

Er hebben zich 8 teams aangemeld, die vanaf half zeven in gezonde spanning zitten te wachten op de start.  Deze teams, sommige met een ludieke naam, zijn klaar om zo goed mogelijk te presteren. Will van de Moosdijk opent de avond en heet iedereen namens de HARECO van harte welkom. Vorige keer werd al de hoop uitgesproken dat ‘golfen zonder stokken’ een mooie traditie zou worden.  Bij een tweede keer kun je daar misschien al voorzichtig van spreken. Het is in ieder geval een quiz voor iedereen, zeker als je je kennis van golfregels wil toetsen of vergroten. Het is in ieder geval een quiz ‘ter leering ende vermaeck’ strekkende.

 

Hierna legt Wil de spelvorm uit De naam zegt het al: je hebt er geen uitrustig voor nodig, een beetje extra golfkennis is natuurlijk altijd handig. Alle teams krijgen een antwoordformulier, een potlood en een routebeschrijving. Dit laatste niet zozeer om niet te verdwalen, maar als hulpmiddel waar zich ongeveer de vragen op de baan bevinden. Er wordt gespeeld volgens de officiële golfregels en de local rules van Het Woold. Op elke hole van de baan start een team. Men moet telkens twee situaties bekijken en een antwoord geven.
Op de baan zijn Gré en Harry, Bert, Karin, Jan, Treesje en Tilly en Jos aanwezig om waar nodig te assisteren en te beoordelen.
Juist zij weten alles van het referentiepunt, stoklengtes en dergelijke.

Ja en dan de vragen
Allemaal situaties zoals wij die dagelijks op de baan (kunnen) tegenkomen. Een bal bij een aangepaalde boom, een bal die ingebed ligt of in tijdelijk water. Een bal wel of niet in een hindernis. En krijg je nu een, twee of geen strafslag als je in tijdelijk water in een bunker ligt en je dropt buiten de bunker.  En oh ja, droppen doe je vanaf kniehoogte. Misschien moeten we voor sommigen een boekje anatomie bijvoegen. Het valt niet altijd mee.

Er wordt stevig gediscussieerd in de baan. Regelmatig hoor je: ik weet het zeker…..maar ja, als dat meer mensen in een team denken…. Sommige stellen zich in hun team tactisch op: ja, ik twijfel, ik weet het niet zeker….het zou ook best kunnen….zeggen jullie het maar!

Als iedereen binnen is geeft Jos Hendriks tekst en uitleg bij de diverse situaties met een presentatie op het scherm. En dan volgt de uitslag. De spanning stijgt, wie wint er deze avond. Hetgeen sommigen al gedacht hadden wordt bewaarheid. Het viel echt niet mee, terwijl wij het meestal in de baan zo goed weten. Er waren uiteindelijk 45 punten te verdienen, maar die zijn door gene enkel team gehaald.

De top drie van deze avond:
3de plaats: team ‘de Regelneven’
2de plaats: team 7
1ste plaats: team PAR-ladies (Anneke Wolters, Gerry Driessen, Mieke van Nuland)

Onze wisseltrofee, rijkelijk door Anneke voorzien van gouden stiksels, wordt door Will aan de prijswinnaars overhandigd.
Zij mogen minimaal een jaar met deze ‘profpet’ lopen. En zeg nu eerlijk: wie wil dat nou niet.

Als troostprijs krijgt iedereen die nog niet in het bezit is van het nieuwe regelboekje 2019 deze uitgereikt. Zo komen zij natuurlijk volgende keer beslagen ten ijs. Hierna volgt nog een gezellig samenzijn, waarbij er natuurlijk de nodige vragen worden gesteld en situaties opnieuw onder de loupe worden genomen.

Maar iedereen is het er wel over eens dat zo’n avond behalve gezellig, ook erg leerzaam is.
Wie weet zien we elkaar dan ook weer bij de volgende aflevering van ‘golfen zonder stokken’.