Finaledag Woold Rydercup 2019

lochness1200

Zaterdag 26 oktober, de laatste speeldag van deze derde en wederom zeer geslaagde Rydercup-competitie op de Vier Eijckenbaan van ons ‘het Woold. Dit jaar 14 teams met de meest ludieke namen en veelal een toepasselijke outfit, gerelateerd aan een land, hebben in dit derde seizoen deelgenomen aan deze enerverende Ryder-matchplay-wedstrijden. (2 teamspelers en 2 singlespelers per team met Hcp-verrekening). Vanaf eind maart tot en met eind september is er, meestal op de laatste zaterdag van iedere maand, in twee poules van zeven teams intensief strijd geleverd.

 

Vandaag is het dus zover: de afsluitende ”laatste rondgang”. De finalewedstrijden! Daarnaast is er ook vandaag weer een single-strokeplaywedstrijd voor die teamleden die niet meespelen in de afsluitende matchplay-wedstrijd.

Na de ontvangst, het invullen van de deelnemerslijsten en de briefing met welkomstwoord door Martien Verdonschot van de Rydercup-commissie, vertrekken alle deelnemers naar de hen toegewezen starthole (shotgun-start om 10.00 uur). Oh ja, het weer! Daar hebben we het toch altijd en iedere dag over. Ook vandaag weer een van die vele zonnige dagen. Ideaal golfweer op een prachtige golfbaan, getooid in kleurrijke herfsttinten. Wat volgt zijn, ook deze zaterdag weer, spannende en gezellige wedstrijden op alle holes, niet alleen bij de matchplayers maar ook bij de deelnemende teamgenoten in de strokeplaywedstrijd.

Als laat in de namiddag alle deelnemers terug zijn in het clubhuis blijkt de strijd om de eerste plaats al beslist te zijn. Ook dit jaar geen “sudden death” wedstrijd op hole 1 en/of 18. De strijd om de plaatsen een en twee tussen de teams Luilekkerland en Loch Ness uit Schotland, wordt gewonnen door laatstgenoemd team.  Een geweldige prestatie van de teamleden: Gré en Harry Peeters, Peter en Nelly Fransen en Jan Beenker en Irene Teijsen. Met gemiddeld 71 jaar toch wel het oudste team!

Daarnaast chapeau voor de verliezende finalist Luilekkerland (Martien Verberne, Louis Klein Zieverink, Miranda Raaymakers, Ans en Frans van Eijk, Rian van Lier, Gertjan van den Heuvel en Tom van Riet

De strijd om de derde plaats: ex aequo De Onderzeeërs Atlantis en The Eagles Denemarken En dan verder in aflopende volgorde: Los Chivitos, Bralimbel, Monegasken,, Bella Vita, Hollandse Leeuwen, Esatofada, Kicking Kangoroes, Equipo de golf Biskaye verder ex aequo de Voortrekkers en de Maple Leaves. Zo, dit hebben we dan m.i. compleet.

Verder last but not least: de winnaar van de strokeplay-wedstrijd vandaag: Wim Curvers met een netto score van 71.
Alle winnaars van harte gefeliciteerd!!

Er volgt een dankwoord van Jan Beenker namens het winnende team. Dank vooral aan de wedstrijdcommissie ( Gré Peeters, Martien Verdonschot en Frans Renette) voor de voortreffelijke organisatie. Dank ook aan Luilekkerland voor de poulewinst en hun gerechtkeuze voor vandaag. Gewoon lekkere Hollandse biefstuk met frites dus en gelukkig geen typisch Schots gerecht zoals het befaamde “haggis”.

Daarna is er een dankwoord van Frans Renette aan alle deelnemers van deze derde jaargang. Niettemin: Het was ook nu weer een succes en iedereen heeft er z.i. volop van genoten.

Graag tot volgend jaar.
PF-PR/Cie