Geslaagd Open Airborne tournooi.

winnaars airborne 001De aanmeldingen voor het Open Airborne tournooi liepen meteen al goed, zodat de organisatie het volle aantal van 72 deelnemers kon laten deelnemen aan deze, vooral ook gezellige, wedstrijd.

Het tournooi werd gespeeld op de Vier Eijckenbaan met daarbij een 4-gangen diner voor, tijdens en na de wedstrijd. De wedstrijdvorm was Texas Scramble over 9 holes [3-4-13-14-17-5-6-7-12] in de nabijheid van Het Wehmachthuisje.

Er is de nodige tijd gestoken in de voorbereidingen en vooral het nadrukkelijk in de belangstelling zetten van Het Wehmachthuisje stond hierbij centraal. Dus aan de organisatie de taak om de te lopen route, met daarbij rekening houdend dat er tevens zowel een tussengerecht als een hoofdgerecht in of bij het glazen huis uitgeserveerd kon worden, zo duidelijk mogelijk op de wedstrijdkaart te vermelden. Hulde hiervoor want op wat kleine aanpassingen na is dit prima gelukt.

De te lopen holes waren allen voorzien van vlaggen van verschillende landen en een zwart-wit poster met afbeeldingen betrekking hebbende op de oorlogstijd.

Na de briefing en het nuttigen van het voorgerecht, werden allen verzocht om naar het Wehrmachthuisje te vertrekken.

airborne 003

Met een oude legerjeep reed Bart de voorzitter Harrie Span, de wethouder Janine Spoor en de trompettist Luke Franssen naar deze plek. Dit ritje was nog wel even spannend omdat Bart bij het parkeren van de jeep voor de hoofdingang van Het Woold tot z’n grote schrik bemerkte dat de handrem het niet goed deed. Gelukkig geen schade opgelopen!

airborne 005

Na een welkomstwoordje van de voorzitter en van de wethouder was het aan haar om de wedstrijd te laten beginnen, maar niet voordat The Last Post werd gespeeld door Luke hetgeen een bijzonder cachet gaf aan deze samenkomst.

airborne 004

Tijd voor een ieder om naar de juiste hole te vertrekken waarna, zelfs eerder dan gepland, het startsein kon worden gegeven.
Enkele teams konden al meteen beginnen aan tafel met het eten van het tussengerecht voordat er ook maar een bal geslagen was. Het was een prachtige avond, fantastisch golfweer, echt genieten. Tafels smaakvol gedekt en versiert met bloemen, lekkere gerechtjes en goede wijn. Wat hebben we het goed.

airborne 002

Bij het Wehrmachthuisje werd een film gedraaid en Con van Nieuwenhoven was aanwezig om tekst en uitleg te geven, hiervoor hartelijk dank. En zelfs met champagne kon hier worden geproost op de vrede. Misschien dat dit bij sommigen toch wat “in de benen was gezakt”, want het begon al aardig donker te worden voordat een ieder terug keerde. Alhoewel, één wedstrijdkaart ontbrak nog en na enig zoekwerk bleek de groep nog niet binnen te zijn maar nog lekker aan tafel te zitten nagenieten. Wat is een mobieltje dan toch handig. Met het nuttigen van een heerlijk nagerecht tot slot werd het tijd om de uitslag bekend te maken.

airborne 006

3de prijs : team Richard Aarts, Jan Lamers, Harrie van Houts, Toos van Houts.
2de prijs : team Leny van Meijl, Leo van Meijl, Piet Berkvens, Gonny Pepers.
1ste prijs : team Frans Sijben, José van Woerkom, Dirk Meijer, Carry van Halteren.

De 1ste prijswinnaars kregen, heel toepasselijk bij dit toernooi, een toegangsbon voor het oorlogsmuseum te Overloon.

Nearest to the line : Heleen van der Plaat en Frans Vial.
Nearest to the pin : Iris Muijs en Jan Kloosterboer.

Tenslotte was er nog een welgemeend dankwoord voor de koks, de bediening en de organisatie die het mogelijk hebben gemaakt om deze middag/avond zo succesvol te laten verlopen.

Jan Beenker maakte prachtge foto’s van het evenement. Die vindt u tot 30 september 2019 HIER