Geslaagd bedrijfsbezoek bij Huijbregts Groep in Helmond

Vorige week, donderdag 8 februari, verzamelden ruim 35 personen zich bij Frans & Willem Huijbregts voor een bezoek aan hun bedrijf, de Huijbregts Groep in Helmond. Een interessant bedrijf, want de kans dat u met hun producten in aanraking bent gekomen is nogal groot:

De kans is groot dat u vandaag iets heeft gegeten wat verwerkt is in onze fabriek. Want in 80% van de eetmomenten in Nederland zitten poederstoffen die wij hebben gemengd.

Huijbregts is gespecialiseerd in het vermengen van poederstoffen voor de voedselindustrie, en Frans Huijbregts vertelde tijdens een inspirerende presentatie wat dit precies inhoudt. Huijbregts Groep verzorgt de gehele keten van het inkopen van grondstoffen tot aan het inpakken van de poeders. En dit laatste ook nog eens naar wens van de klant: type verpakking, hoeveelheid per eenheid, etc. Ook is het mogelijk om bij Huijbregts Groep de poeders op te slaan en later te laten versturen. En hier is het bedrijf wereldtop in. Om een voorbeeld te geven: Huijbregts biedt een levertijd van 4 uur aan, wat het gehele proces van testen, mengen & inpakken omvat. Zo komt het ook geregeld voor dat er om half 3 ‘s middags een aanvraag binnenkomt die einde middag nog de deur uit moet. Verder is ook de 3e generatie in het bedrijf actief, namelijk Willem (de zoon van Frans), en heeft het bedrijf in 2021 een 3e fabriek geopend. Deze is niet gevestigd in Helmond, maar in Spanje.

Nu was het wel de donderdag voor carnaval, maar dat was niet de reden waarom 5 minuten na de presentatie ineens alle deelnemers verkleed binnen stonden; om deel te kunnen nemen aan de rondleiding moesten een aantal voorzorgsmaatregelen worden getroffen: telefoons opbergen, sierraden af (of afplakken), blauwe overschoenen, een witte jas, een haarnetje en voor de mannen met baarden/stoppels ook een baardnetje. Hoe dat eruit zag? U kunt het hieronder zien. Ook kreeg iedereen een koptelefoon om de “tour guide” goed te kunnen verstaan en werden de handen gedesinfecteerd bij het binnenlopen van de hal.

De rondleiding werd gegeven door een bekende van Het Woold, namelijk Elmar! Hij is een aantal dagen in de week werkzaam voor Huijbregts en had de gelukkige taak van Willem gekregen om samen met hem de rondleiding te verzorgen. En dit deed hij met verve. Wel liepen we een paar keer verkeerd, maar iedereen begreep het dat iemand in zulke hallen (die ook nog eens op elkaar lijken) een verkeerde afslag kan nemen.

Als afsluiting kwam iedereen weer in de ontvangsthal bij elkaar, waar het team van Volentieri de deelnemers verwelkomde voor een aangeklede borrel met diverse hapjes. Er werd nagepraat over het indrukwekkende bedrijf, maar ook de carnavalsplannen werden her en der uitgewisseld.


We bedanken nogmaals Frans & Willem voor het ontvangen van onze businessclub in hun prachtige bedrijf en ondertussen kijken we ook al vooruit naar de aankomende 2 activiteiten in maart:

  • Donderdag 7 maart | “Prepare for the Season” Event
  • Donderdag 14 maart | RIVEZ Business Cup, incl. interview met Frans Fransen van FHT Perslucht

Voor beide evenementen is aanmelden in E-Golf4U mogelijk.