Gastvrijheid

golfdiner 300Gast

Afgelopen zondag, een mooie dag voor de golfcompetitie. Maar niet voor de eerste teams van het Woold. We zijn GASTvrouw en GASTheer. Dat betekent zoveel als het ontvangen van je tegenstanders op het Woold en hen zoveel als mogelijk als bijzondere GASTen in de watten te leggen.Het Woold staat voor GASTVRIJHEID, dus we kunnen ons niet permitteren dat onze GASTen ook maar iets te tekort komen.

Daarom worden zij GASTVRIJ ontvangen met een kop koffie en iets lekkers. Een woord van welkom voor onze GASTEN door de captains en uitleg van local rules. Inspelen op de driving range, waar de ballen al heel GASTvrij op onze tegenstanders liggen te wachten. Na een poos nemen wij een GASTvrije blik aan, en leiden onze GASTen vriendelijk, maar met lichte manupihelpende hand naar hole 1, want de tijdsplanning is strak.

 

Vrijheid
We hebben een golfVRIJe dag, maar dat betekent niet dat je veel VRIJHEID hebt op zo’n dag.
Ons damesteam fungeert als starter, spotter, brandjesblusser, referee, administrateur, verzamelaar van uitslagen, aansturen van de keuken (lunch moet immers VRIJ op tijd geserveerd), buggychauffeurs, gesprekspartner van het buggymanagement (een woord waar ik nog nooit eerder van gehoord had, maar het is een VRIJ nieuw organisatieonderdeel op het Woold), steun en toeverlaat, hartonderderiemsteker, trooster. U begrijpt, we kunnen ons op zo’n dag niet al te veel VRIJheden permitteren. Stillekes voeren wij VRIJwillig onze verplichtingen uit.

ST, SSSSSST

Aan het eind van deze GASTVRIJHEIDsdag is er een diner. Iedereen geSTeven en geSTreken aan tafel: dames in een nieuw setje, heren jasje-dasje. Het hoofdgerecht keurig opgediend op een bedje van verse groenten, een warm bord met vlees of vis op de juiste temperatuur. Het een en ander begeleid door een heerlijk glas wijn of een biertje. Ons team is trots, de dag is goed gelopen, het weer zat mee, geen noemenswaardige gebeurtenissen.

Binnen de golftraditie past het om even een moment van STilte te pakken. Even ssssssssssSTilte aan tafel voor een paar woorden van de captain. Golf ssssssSTaat bol van de etiquette. Eén van die etiquette is: ladies firST. Je verlieST je hole niet als je dames niet voor laat gaan, maar heren…….. het past wel in de etiquette. Galant als het is om de eer van het openingswoord aan de dames te laten.Eén van die etiquette is om een dankwoord voor ontvangST, GASTVRIJHEID en goede zorgen van bediening en keukenbrigade, greenkeepers en thuisploeg te verwoorden. De traditie vraagt om een speech doorspekt met complimenten. Ook als de greens niet helemaal aangepaST zijn aan jouw wensen of als het toilet op de baan niet helemaal genderneutraal is.

Dus heren………………….ssssssssssssSSSSSSSTTTTTTTT.

 

Namens dames 1
Marij Coolen