Heren 2 Zondag 27 holes: Drie op een rij

Afgelopen zondag was het zover, al vroeg in de ochtend gingen we op weg naar Hoenshuis waar we met Haviksoord 3 de ploeg troffen die net als wij nog alle wedstrijden gewonnen had. Helaas waren Berno en Christian B er niet bij vanwege de vakantie, maar met Jo en invaller jan Zegwaard hadden we natuurlijk goede vervangers en zagen we de wedstrijd met vertrouwen tegenmoet. Op papier zou het een dubbeltje op zijn kant worden!

Doordat Berno er niet was ging Ernest als 1e met een licht zonnetje, maar ook een flinke wind de baan in. De wind speelde hem dusdanig parten dat hij geen voorzetting kon geven aan zijn ongeslagen status en de partij met 2-4 verloor.

Ook de altijd onverstoorbare Jo moest zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander en dolf het onderspit met 2-5.

Invaller Jan Zegwaard had een tegenstander die een veel lagere handicap had, maar haalde in een zeer gelijk opgaande wedstrijd een knap gelijkspel binnen (3-3) en zorgde ervoor dat Het Woold de eerste punten op het bord bracht!

Christian zette zijn goede vorm voort en haalde wederom een 4-3 knappe overwinning tegen een tegenstander met een aanzienlijk lagere handicap. Tussenstand in de wedstrijd inmiddels 3-5 na 4 gespeelde singles!

Helaas liepen de afslagen van Jacques niet in zijn single waardoor hij constant in de achtervolging zat. Uiteindelijk verloor hij de partij dan ook met 3-5.

Alwin die nog steeds hoest als een kettingroker kwam net als vorige week goed uit de startblokken maar zijn tegenstander wilde niet van wijken weten waardoor de holes op en neer gingen. Gelukkig wist Alwin deze keer wel een extra versnelling te vinden en goide hij de partij op de 7e hole in het slot, uiteindelijk won hij zijn partij met 5-3.

Tussenstand na de singles 5-9 met nog 8 punten te vergeven, zouden we in staat zijn om alle dubbels te winnen en de partij te keren?

Het antwoord kwam al snel in de eerste dubbel waar de tegenstanders toch een maatje te groot waren. De wedstrijd werd kansloos met 0-7 verloren.

In de 2e dubbel streden Christian en Jan voor wat ze waard waren en verloren hun partij 3-4 waardoor de eindzege naar Haviksoord gaat.

Ook de mooie 6-3 winst in de 3e dubbel door Jacques, die gelukkig zijn afslagen weer vond, en Alwin kon dit niet meer veranderen zodat we voor het 3e jaar op reis tweede worden in de competitie.

Zeker weer een mooie prestatie maar toch ook wel erg jammer dat we voor de 3e keer op rij naast het kampioenschap grijpen. Maar ja in het voetbal wordt dit jaar ook een ploeg kampioen die 5 keer achter elkaar naast het kampioenschap greep!

Namens Heren 2 Zondag 27 holes

Alwin Sahr