Er komt een spannend weekend aan!

Matchplay clubkampioenschappen- deel 1

Op zaterdag 2 en zondag 3 september vinden de Matchplay Clubkampioenschappen plaats. Een van de hoogtepunten voor onze vereniging. Komt u kijken?

Nog 4 dames en 16 heren zijn in de race om clubkampioen te worden. Zij zijn als nummer 1 of 2 van de poule doorgegaan naar de voorrondes. Degenen die ook de voorrondes hebben overleefd staan op de startlijst voor zaterdag.

De heren beginnen al om acht uur in de ochtend aan de eerste ronde. Om een uur in de middag gaan de beste 8 heren door naar de tweede ronde. De dames beginnen iets later in de ochtend en de beste 2 dames spelen op zondag de grote finale. De overige 2 dames spelen op zondag om de derde en vierde plaats.

Het voortraject is goed verlopen. Omdat besloten is het weekend van de Strokeplay-kampioenschappen om te ruilen met het weekend van de Matchplay-kampioenschappen was er ruim voldoende tijd om de poulewedstrijden te spelen. 

Een goede zet van de MP-commissie om over te gaan van een compleet knock-outsysteem naar een poulesysteem. Zo is het nog leuker om mee te doen! Ongeacht of je wint of verliest speel je sowieso je poulewedstrijden. Je speelt tegen leden, waarmee je wellicht nog nooit in een flight hebt gezeten. Aangenaam kennismaken! Of tegen een kanjer, waar je veel van kunt leren. Of je hebt zelf een superdag waarop alles klopt en ieder putje valt en je tegenstander heeft een pechdag. Je kunt zomaar winnen van een speler die op papier beter is dan jij. En ben je afgevallen in de poule, dan kun je nog steeds op zondag 3 september meedoen aan een speciale wedstrijd (Superball), zodat je op de club bent en de speciale sfeer kunt proeven die er hangt tijdens een finaledag.

Kom kijken om die speciale sfeer te ervaren en getuige te zijn van de prijsuitreiking.

En stap over die drempel en doe in 2024 mee met de Matchplay!

Irma Verhoeven
PR-cie