Een leerzaam NK op de Noordwijkse

Eerder deze maand heeft u kunnen lezen hoe maar liefst 4 leden van Het Woold hebben deelgenomen aan het Nationaal Kampioenschap Strokeplay op de Noordwijkse. Er zijn wisselvallige resultaten neergezet, maar één ding dat zeker is, is dat Dane, Rens (Vendrig), Bob & Ted er weer veel hebben geleerd en ervaring op hebben gedaan. Hieronder leest u hoe zij terugkijken op hun deelname.

Dane Cvetkovic

Het zou een goede test worden op Noordwijk. De weersvoorspelling gaf al aan dat er flink wat wind en regen zou komen. Ik heb de week hiervoor het Noordwijkse Jeugd Open gespeeld in dezelfde omstandigheden, dus ik was er op voorbereid. De eerste ronde viel nog enigszins mee aangezien ik vroeg startte, maar de laatste aantal holes begon het al te waaien. Geëindigd met 71 (-1) slagen en een gedeeld 1e plaats. Voor mij was het wennen om op dit soort toernooien aan de top te staan. Ik leer dan ook nog om met de bijkomende afleidingen om te gaan.

De laatste twee rondes zat ik er niet zo lekker in, gecombineerd met de windstoten van zeker 50km/u en een hele hoop regen eindigde ik het toernooi op een 23e plek. Helaas niet wat we wilden, maar we nemen de lessen mee en gaan door.

Rens Vendrig

Op 6 augustus had ik weer de eer om mee te mogen doen op het NK. Dit jaar mochten wij spelen op de Noordwijkse Golfclub waar ik veel goede dingen over heb gehoord. Nu mocht ik zelf een kijkje gaan nemen. Om deze ervaring te delen heb ik een van mijn beste vrienden en mede teamgenoot uit Heren 1 – 36 holes uitgenodigd om mee te gaan, namelijk Raymond Koster. Helaas door een gebrek aan tijd de baan niet voor kunnen spelen, dus samen vol goede moed op vrijdagochtend de auto in om tijdens de reis het baanboekje eens door te nemen. Aangekomen bij de golfbaan bleken alle lovende woorden die ik ooit heb gehoord over de Noordwijkse waar te zijn. Wat een parel van een baan. Voor mijn gevoel ging ik ‘The Open’ spelen. Prachtige glooiende holes, verhoogde afslagplaatsen, verhoogde razendsnelle greens en een lekkere wind voor de start van mijn ronde. Na wat inslaan mocht ik om 14.20 uur starten. Op het moment van starten was de wind omgeslagen naar serieuze wind en horizontale regen. Vol goede moed gingen we de baan in, maar na 9 holes werd het spel en het zelf vertrouwen steeds slechter. Na 18 hele mooie, maar hele zware holes ben ik geëindigd met mijn slechtste score in de afgelopen 10 jaar, 104 slagen (+32). Tijdens de ronde merkte ik dat ik er vandaag niets meer van kon maken en heb ik mezelf gefocust op ronde 2. Iedere hole goed kijken hoe deze loopt, goed met de wind leren omgaan en de snelheid van de greens finetunen om ronde 2 wel een mooie score neer te zetten. Echter na het ondertekenen van mijn scorekaart werd ik samen met een flightgenoot vroegtijdig naar huis gestuurd door de NGF. Onze scores waren te hoog, waardoor wij (volgens de NGF) een bedreiging vormde voor het spelniveau van de andere spelers in het veld. Dit was voor mij een enorme tegenslag, omdat ik mezelf vanaf hole 10 gefocust had op ronde 2. Die kans werd mij nu ontnomen. Desondanks weer een ervaring rijker. Raymond, bij deze nogmaals bedankt voor je support. Hopelijk krijg ik in de toekomst nog een kans om mee te mogen doen met het NK.

Bob van Beeck

Ik had dit jaar het genoegen om deel te mogen nemen aan het Nk heren! Een geweldig toernooi op een geweldige baan. Een baan vol uitdagingen die met het weer komen en gaan. Ik heb al vaker op de Noordwijkse gespeeld maar ik heb nog nooit dezelfde baan gespeeld. Het verschil tijdens het toernooi en de oefendag was enorm, terwijl ik tijdens de oefenronde nog op hole 17 in mijn polo stond, stond ik tijdens de eerste ronde tegen de horizontale regen en oorverdovende wind te vechten. Ik heb veel goede holes gespeeld tijdens het toernooi, maar op een aantal heeft de baan zijn tanden laten zien. Ik wil jullie graag bedanken voor het meeleven en aanmoedigen! En ik hoop en geloof dat ik volgend jaar er in het weekend bij zal zijn!

Ted Schulkes

Op de woensdag voor het NK van start ging op de Noordwijkse kreeg ik een mailtje dat ik mee mocht doen met het NK aanstaande vrijdag. Ondanks dat ik me niet optimaal had kunnen voorbereiden ben ik vrijdag om vijf over drie gestart. De eerste ronde waren de omstandigheden zeer zwaar. Een windkracht 8 op een baan die ik zelf nog nooit gespeeld had maakte het erg moeilijk. De Noordwijkse is een fantastische baan om te spelen. De baan is prachtig mooi in het duinlandschap verwerkt met greens die perfect rolden en groepen herten die over de baan renden. Ondanks de mindere score en heb ik zeer genoten van het twee keer mogen spelen van deze bijzondere baan, met als toetje nog een mooie eagle hole out op mijn laatste hole van het toernooi.