De winnaars zijn bekend!

Matchplay clubkampioenschappen – deel 3

Zondag 3 september was een fantastische finaledag! Opnieuw prachtig weer, windstil en zon. De heren gingen weer vroeg de baan in voor de halve finales en rond de middag werd duidelijk dat Nick Bronzwaer en Rinus van Mullecom zouden gaan spelen om de derde en vierde plaats. En het was duidelijk dat Rens op de eerste plaats zou eindigen en Rens op de tweede plaats; maar welke Rens zou het worden??

Bij de dames streden Marije Wigman en Judith van Unen om de derde en vierde plaats. Marije speelde ongeveer foutloos, won met 3/2 en wist een podiumplek te behalen.

Marjolein van der Kruis en Els Vestjens maakten het spannend; op hole 17 stonden ze op gelijke hoogte. De beslissing moest vallen op hole 18. De drive van Els was prima, maar beduidend minder ver dan die van Marjolein. De tweede slag ging voor beiden goed, maar bij slag drie lag Els rechts van de green in het hoge gras, terwijl Marjolein al op de green lag. 

Marjolein sloot af met een winnende par! 

Hoe spannend is dat; een beslissing op hole 18! En dat met een aardige rij aan toeschouwers; hou dan de zenuwen maar eens in bedwang. Marjolein is de matchplay clubkampioen 2023 en mag in oktober opnieuw een tegel plaatsen. Gefeliciteerd! Als zij alle door haar behaalde tegels aan elkaar legt vormen die al een eigen parkeerplaats!

Nick was een maatje te groot voor Rinus; Rinus deed zijn best, maar Nick is ook te jong voor Rinus. Met overtuiging behaalde Nick de derde plaats met 5/4. En dan Rens tegen Rens. Die hielden elkaar goed bij. Ze moesten birdies maken om een hole te winnen. En ze moesten met beleid spelen. Wel aanvallen, maar geen onnodige risico’s nemen. Uiteindelijk mag Rens van der Schouw zich matchplay clubkampioen 2023 noemen bij de heren en werd Rens Vendrig tweede; het werd 3/2. Gefeliciteerd Rens!

Voor de afvallers van de matchplay was er een Super Ball wedstrijd georganiseerd over 9 holes. In teams van 2 werd gespeeld om de beste netto score. Marij Coolen en Rico van Rijsbergen behaalden de tweede plaats ; de eerste prijs ging naar Gré Peeters en Jan Vries.

De middag werd afgesloten met een gezellige prijsuitreiking. De deelnemers van de Super Ball wedstrijd en de deelnemers aan de grote en kleine finale zaten aan één lange tafel bij elkaar. Eerst kreeg ene Hans het woord. Die hoorde bij een ander gezelschap en hij sprak zijn moeder toe die 91 jaar was geworden. Het hele terras zong uit volle borst ‘lang zal ze leven’  voor deze dame op leeftijd, die met haar familie vervolgens lekker ging eten. Zo doen we dat bij het Woold! Na een woord van Theo Lankhorst deed onze voorzitter Jan Karel Jobse de prijsuitreiking en zoals altijd heeft hij wel een kwinkslag paraat. Kampioenen Marjolein en Rens werden uitgenodigd om met een mes de champagneflessen te ontkurken. Ook hier zie je de ervaring; dat ging vlekkeloos!

Een woord van dank aan de leden van de Matchplay commissie die weer een voortreffelijke organisatie van het hele toernooi hebben neergezet: Theo Lankhorst, Jan van der Vorst, Annemiek Koolen en Karin Jobse. Dankzij hun inzet hebben we een goed toernooi gehad met een fantastisch finaleweekend!

Irma Verhoeven

PR-cie