De finalisten zijn bekend!

Matchplay clubkampioenschappen – deel 2

Wat een mooie dag! Vooral omdat op zaterdag 2 september Jan en Sophia van Eijk 40 jaar getrouwd waren en er een feestje werd gebouwd; gefeliciteerd met deze mijlpaal!

En het was een mooie dag omdat er gestreden werd om de finaleplaatsen van de matchplay clubkampioenschappen. Het was perfect golfweer. Windstil. Halfbewolkt. Droog. En zo’n 23 graden. Aan het weer kan het niet liggen!

Al vroeg in de ochtend gingen de heren de baan op. Sommigen waren al binnen drie uur klaar; bij anderen duurde het tot hole 18 voordat er een beslissing viel. De eerste schifting werd gemaakt. Na twee kroketten met brood gingen de laatste acht heren de wei in.

Ook hier duidelijke overwinningen, op de laatste partij na. Op hole 18 was de score all square, dus moest er een play-off gespeeld worden door Rinus van Mullecom en Jan Vries.

Helaas kon Jan na zijn mislukte afslag op bitterballen trakteren, dus de winst ging naar Rinus.

Mooi om te zien dat Theo Lankhorst live verslag deed in de app van zijn competitieteam en dat zelfs vanuit het buitenland er support was voor deze spannende wedstrijd.

Bij de heren zijn er nog 4 deelnemers, die in de ochtend spelen voor een finaleplek. In de middag wordt duidelijk wie er om de eerste en tweede plek gaan spelen en wie er strijden op plaats drie en vier.

Bij de dames werd er ook flink gestreden. Zelfs met ondersteuning van een caddy. Marjolein van der Kruis speelde subliem, waardoor Marije Wigman geen kans kreeg ondanks haar goede spel.

Judith van Unen bood dapper weerstand, maar uiteindelijk was Els Vestjens de bovenliggende partij. Deze 4 dames gaan op zondag strijden om de eerste en tweede plaats (Marjolein tegen Els) en de derde en vierde plaats (Marije tegen Judith).

Wilt u weten hoe het afloopt? Kom dan morgen naar het Woold en loop met de wedstrijden mee. Als u niet in de gelegenheid bent om te komen, kunt u de uitslagen ook live volgen op de website.

Dit is een nieuwe activiteit van de Matchplay commissie. Met iedere finale-flight loopt er iemand mee die de uitslagen doorgeeft aan de ‘centrale’ in het clubhuis. De scores worden rechtstreeks via de telefoons van de Matchplay commissie geregistreerd en meteen via de website gedeeld.

Nu maar hopen dat de techniek ons niet in de steek laat. Want dan kunt u alles HIER live volgen.

Tot morgen!

Irma Verhoeven

PR-cie