De golfcompetitie…..dat vraagt een goede voorbereiding!

lungesHey hallo allemaal. Daar zij we weer, de golfcompetitie gaat beginnen!!!!

Ook dit jaar hebben we ons gedegen voorbereid op de golfcompetitie. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Deze voorbereiding is echter wel heel anders gelopen dan ik van tevoren in mijn wildste dromen heb kunnen bedenken.

Zo is ons team op een zondagmorgen (om 9.00 uur!!!) terecht gekomen in een oefenzaal van een fysiotherapiepraktijk. Een hele bijzondere ervaring. Er is geen golfbaan of golfclub in de buurt en de peut zegt dat we ‘lunges’ gaan doen.

Ik versta toch echt dat we ‘lunches’ gaan doen en het water staat me al in de mond. Mijn mond valt open van verbazing als ik nog geen minuut later met 1 knie nagenoeg op de grond lig en met mijn andere been mijn atletisch lichaam staande probeer te houden. Ik ontdek dat er echt niets te eten valt.

Op die zondagochtend maak ik kennis met termen als ‘corestability’.
Wat ik toen gezien heb……..ik geloof mijn eigen ogen niet.

Een 7-tal vrouwen van rond de 50, steunen met zijn allen op hun ellebogen, slingeren hun benen naar achteren, houden hun rug recht, gaan heeel moeilijk kijken, moeten ondertussen wel doorademen en krijgen een steeds roder gezicht. Het overtollig gewicht rondom de heupen en buik maakt 7x een vrije val en we brengen met zijn allen 15 seconden van ons leven in dit standje door. En dat 3x achter elkaar. Deze oefening heet “planken” en daar ga je beter van golfen??
Dat gelooft toch geen mens.

Afgelopen zondag was de eerste competitiedag en heel mooi weer. Dus een goede voorbereiding is van belang, dat hebben we wel geleerd van al dat ‘geplank’. Van 8.30 uur tot 10.59 uur houden we ons daarmee bezig. Om 11.00 uur wordt immers de eerste flight weggestart. In die 2,5 uur wordt er tot mijn verbazing niet geplankt. Er vindt wel een groepsgesprek plaats en die verloopt als volgt:
“Wat zal ik doen? Het gaat wel heel mooi weer worden vandaag. Op Weeronline geven ze boven de 20 °C aan. Dus het zou wel kunnen. Maar ja, als het laat wordt vanmiddag koelt het toch weer af. En ja, dan houd ik me met andere dingen bezig dan met het golfen. En stel je voor dat het erg spannend wordt in mijn partij, en ja, dan wil ik niet afgeleid worden. Dus ik doe het maar niet. Maar ja, nu zie ik dat jij het wel doet, dus nou twijfel ik. De zon komt toch al wel door, maar ja, als hij achter de wolken verdwijnt dan wordt het weer kouder. Onze tegenstanders hebben het ook niet, dus dan kan ik het beter ook niet doen. Maar ja, mijn benen kunnen wel wat zon gebruiken. Dus nu heb ik toch wel een beetje spijt dat ik het niet gedaan heb. Maar ja, hopelijk is het volgende week ook zo’n mooi weer en dan doe ik het wel. Doe jij het dan ook? Maar ja, welke kleur doen we dan? Weet jij het al? Maar ja, als het dan minder weer is, kunnen we misschien toch beter doen, wat we vandaag ook doen. Maar ja, nou, weet je, we zien wel……..Misschien als jij het ook doet?”

Weet u wat de belangrijkste vraag van deze voorbereiding is?
* Het juiste antwoord vindt u onderaan dit artikel.

Zonder planken maar met een inspirerend gesprek in onze voorbereiding, worden we dagwinnaar!!
We winnen met 13-5.

Namens dames 1,
Marij Coolen

 

* “¿uɐɐ ǝɾʞoɹ uǝǝ ƃɐɐpuɐʌ ʞı ǝoD” :ʇpınl pɹooʍʇuɐ ǝʇsınɾ ʇǝH