Verslag NGF competitie Dames 1 / 18  holes senioren donderdag

Op donderdag 11 april spelen we onze tweede wedstrijd van de competitie op landgoed Bleijenbeek.

We worden heel hartelijk ontvangen met koffie en een flink stuk limburgse vlaai.

Een goed begin van deze dag.

We starten als tweede om 12.15 uur. De conditie van hole 10 tot en met hole 18 is zo slecht dat er op de tweede 9 holes niet gespeeld kan worden. Dus lopen we de eerste 9 holes twee keer.

We spelen vandaag tegen de dames van het Rijk van Nijmegen.

Af en toe komen we nog drassige, natte gedeeltes op de baan tegen, maar over het geheel genomen is de baan goed bespeelbaar.

Ook de omgeving is prachtig. Vanaf hole 3 zie je de kasteelruine Bleijenbeek. (Zie foto hierboven)

Na de singles te hebben gespeeld worden we bij hole 9 opgewacht door het team van Bleijenbeek met kaasstengels en een geweldige goedgevulde fruitmand. De stand is dan 8 – 6 in ons voordeel. Een klein verschil dus, daar er twee bonuspunten naar Nijmegen gaan.

Met nog meer energie beginnen we aan de greensomes. We zijn nu een beetje bekend met de moeilijkheden van de baan. Maar dat wil niet zeggen dat het daardoor gemakkelijker wordt.

Bij de greensomes hebben we 1 wedstrijd verloren en 2 wedstrijden gewonnen. De twee bonuspunten gaan nu naar ons. Uitslag greensomes 6 – 2 in ons voordeel.

De eindstand is dus 14 – 8 in het voordeel van het Woold. Een score waar we heel trots op zijn.

Na een lekkere borrelhap en een heerlijk 2- gangen diner gingen we voldaan huiswaarts, zeker omdat we bovenaan staan in de competitie.

Volgende week spelen we niet, maar zijn we gastvrouw.

Irene