We are the champions!!

dames 1

12 mei 2019, de laatste dag van de ngf-competitie van 2019. Spannend, we hebben nl. de kans om kampioen te worden. Wat een spanning en wat een gedoe. Voorafgaand aan de wedstrijd is er de afgelopen week een complete analyse gemaakt van wie nog kampioen kan worden in onze poule. Uitslag van de analyse:

  • Nog 4 ploegen zijn kandidaat om met de kampioenschaal naar huis te gaan.
  • Als wij gelijk spelen zijn we afhankelijk van de uitslag van de andere teams.
  • Als het Woold gelijk speelt en de Schwinkelsche wint van de Eindhovensche, dan heeft de Schwinkelsche evenveel punten als wij, maar dan moeten ze wel met 15-3 winnen van de Eindhovensche.
  • Als de Eindhovensche wint en wij winnen, dan zijn wij kampioen.
  • Als de Eindhovensche wint en wij spelen gelijk, dan zijn wij tweede, want dan hebben zij een soort van beter doelsaldo dan wij.
  • Overbrug kan nog kampioen worden. Dan moeten zij winnen van ons en moet de Schwinkelsche gelijk spelen tegen de Eindhovensche. Overbrug moet dan wel met ruime cijfers van ons winnen. Als dit gebeurt hebben we allemaal 5 punten. Dan gaat het doelsaldo tellen en eventueel het onderling resultaat.

Pfffffffffffffffffffff kunt u er nog wijs uit??? Ikke niet! Mijn advies: gewoon winnen!

 

Nou, en dat hebben we gedaan! Met 12-6 hebben we Overbrug verslagen. Maar wat een leuke competitie. Een korte terugblik en daar hoort muzikale omlijsting bij.

Welschap, de gastvrouwen van de laatste competitiedag. De afgelopen 3 jaar kwamen we elkaar tegen in de competitie. Daaruit zijn mooie vriendschappen, waardevolle gesprekken, veel humor en memorabele momenten ontstaan. We hebben ervaren dat de dames van Welschap met pijn in het hart degraderen en afscheid moeten nemen van de eerste klasse. Voor ons bestaat dit afscheid niet, daarom voor jullie….

dit liedje

De Eindhovensche; wat een strijdbaar team. Zij hadden de beschikking over de meeste speelsters, dus ruime keuze om de sterkste opstelling te maken. Maar helaas, tweede in deze competitie en dat schijnt in Eindhoven de laatste tijd vaker voor te komen. Dus….om jullie een hart onder de riem te steken is speciaal voor jullie geselecteerd….

dit nummer

Overbrug, het Helmondse team dat vorig jaar in de hoofdklasse speelde. Toen genoten van de uitdaging om tegen lagere handicappers te spelen, maar met degradatie naar de eerste klasse tot gevolg. En eigenlijk was dat helemaal niet zo erg.  Want de hoofdklasse betekent heel veel reistijd en dan dat gemis….. Het gemis aan Brabantse gezelligheid, een grap een grol, een glaasje, wat buurten en ome Jan. Dus voor jullie;

lang leve Brabant!

De Schwinkelsche, onze buren met een prachtige uitdagende golfbaan. Zij hebben zich met verve geweerd in onze klasse. Zij dwongen een gelijkspel af in de partij tegen ons en zij lieten ons peentjes zweten. Zij zijn de enige ploeg, die ons 1 punt afhandig maakte. Chapeau, zowaar een hele prestatie in dit veld van zeer ervaren golfspelers.

Echter……..in de concurrentiestrijd tegen het Woold, trokken jullie aan het kortste eind. Wij waren uiteindelijk de sterkste, de betere, de meest overtuigende, de gedoodverfde winnaar, de kampioenen. Het valt niet mee om toe te geven, maar enige zelfreflectie onzerzijds is hier op zijn plaats. Daarom bieden wij jullie aan.

het volgende nummer

En dan natuurlijk ons eigen team. Wat heb ik weer genoten van mijn golfmaatjes. Een cluppie wat elkaar ondertussen zo goed kent. Waar iedereen kan zijn, wat zij is of wat zij wenst te zijn. Samen getraind, elkaar ondersteund, tikkies betaald, met elkaar chardonnaytjes gedronken, lief en leed met elkaar gedeeld. Dus daarom een tip voor iedereen die met elkaar een team vormt; doe het Schouder aan Schouder…

‘schouder aan schouder’.

Maar wat bovenal rest na een mooie competitie is het voldane en gelukzalige gevoel van een gewonnen kampioenswedstrijd. Al die hartkloppingen, rustgevende pillen, doorgesproken tactieken en scenario’s en alle trainingsuren waren het waard om geleefd te worden. Daar past maar 1 nummer bij, de klassiekers voor de kampioenen: We Are the champions!

We are the champions!

Namens dames 1,
Marij Coolen

P.S. Op 26 mei moeten we een promotiewedstrijd spelen op de mooie golfbaan van Bleijenbeek in Afferden. Moet u zich eens voorstellen wat promotie naar de hoofdklasse zou betekenen?? Ik denk dat we elkaar dan nog harder nodig hebben dan nu. Dus alvast een muzikaal voorproefje…

muzikaal voorproefje.