Competitie Heren-2 (27 holes) wordt afgesloten met een bloedstollende finale

Afgelopen zondag mochten we weer in de spreekwoordelijke wei nadat we de week ervoor met de geweldige ondersteuning van het hele horeca-team onze tegenstanders volledig in de watten hebben gelegd. De complimenten van alle teamcaptains waren er in overvloede tijdens de korte speeches die zelfs de speelsters van de damescompetitie even stil lieten worden!

We waren ruim op tijd op de baan van Bleijenbeek in Afferden, waar we met een aantal spelers op vrijdag al hadden voorgespeeld. Gelukkig deze keer een mooi zonnetje en aangename temperaturen zodat we na koffie en vlaai rustig aan onze voorbereiding konden beginnen. Door de vakanties van Berno, Christian B. en het plotseling ziek worden van Christian M. speelden was de helft van het team er plotseling niet meer bij, wat resulteerde in wat gepuzzel bij de dubbels.

Tegenstander deze week was Geijsteren 4, die weliswaar de week ervoor verloren had van Stippelberg 4, maar met 2 overwinningen en 1 nederlaag als koploper hun laatste wedstrijd ingingen.

Last-minute invaller Jo Vestjens speelde met Jacques de eerste dubbel, waarin ze elkaar super aanvulden en een mooie 4&3 overwinning binnenhaalden. De 2e dubbel van Pascal en Ernest kwam helaas niet hun spel en leden een verrassende 4&3 nederlaag. De derde dubbel van Roland Daems en Alwin was ook een lastige partij waarin door slecht kort spel verzuimd werd om afstand van tegenstander te nemen. De voorsprong van 1 up werd dan op de laatste hole uit handen gegeven door een mooie up en down van de tegenstander en het missen van een putt van minder dan een meter.

We wisten dat we in de singles er een schepje bovenop moesten doen om te blijven strijden voor het kampioenschap. Na de korte lunch stond het team dan ook vol geconcentreerd op hole 1 om de benodigde punten binnen te halen.

Jo haalde een 100% score als invaller met een goede 3/2 overwinning in de 1e single. Ernest speelde in de 2e single de nederlaag in de ochtend weg met een dikke 9/7 overwinning en ook Roland behaalde als invaller een mooie score door zijn single met 4/3 te winnen! Dus na de helft van de singles hadden we de gelijke stand omgebogen naar een ruime 9-3 voorsprong en hadden nog maar 1 punt nodig voor de overwinning. Alwin had in de 4e single wederom een lastige partij maar uiteindelijk wist hij deze op de 17e hole met 2/1 in zijn voordeel te beslechten. De overwinning was zeker! Helaas kon Jacques zijn overwinning in de dubbel niet omzetten in ook een winstpartij in de single en verloor net als Pascal met 3/1, waardoor we tegen de koploper met 11-7 hebben gewonnen en de koppositie hebben overgenomen van Geijsteren.

Komende zondag wordt het kampioenschap op de mooie bosbaan van Geijsteren beslist in een bloedstollende finale. Met 2 overwinningen en een gelijkspel hebben wij evenveel punten als Stippelberg 4, maar hebben we door een ruimere overwinning 1 wedstrijdpunt meer. We hebben dus alles in eigen hand met een overwinning op Overbrug die zelfs 1 punt lager mag uitvallen dan de eventuele overwinning van Stippelberg tegen Bleijenbeek.

Nogmaals veel dank aan de invallers Jo Vestjens (die pas zaterdagavond de vraag kreeg of hij kon invallen) en Roland Daems die kon invallen zodat Berno en Christian met gerust hart op vakantie konden!

Uiteraard wordt deze week weer alles uit de kast gehaald (ook door de vakantiegangers) om zo goed mogelijk voor de dag te komen zondag!