Heren Senioren 2/18 vrijdag

Heren Senioren 2/18 vrijdag

Veel geluk en pech bij de Peelse Golf (zoals ervaren door een deelnemer):

Na hole 1 is de stand gelukkig nog gelijk, helaas blijkt dat ik zojuist mijn golfhorloge heb verloren en waarschijnlijk door een maaimachine versnipperd wordt. Gelukkig een goed excuus op om een nieuw horloge te kopen. De tegenstander wil mij graag van dienst zijn met zijn horloge, maar dit toont helaas verkeerde gegevens. Ook voor het begin van Hole 9 is de stand nog gelijk, maar helaas levert de afslag een achterstand van een slag op. En dit blijft helaas ook zo tot het eind: verlies 3-2.

Bij hole 10 blijkt dat ook medespeler Joep de Single nipt verloren heeft: 4-3.  Zijn tegenstander had helaas meer dan 70 jaar golfervaring, en dat was volgens Joep de oorzaak. Vol goede moed beginnen we samen aan de Greensomes.

Bij hole 14 is er een GUR gebied gemaakt om een gelukkig broedende zwaan zo min mogelijk te storen. De blauwe GUR palen zijn voorzien van groene koppen en de tegenstander is van mening dat we helaas met bijtelling van een strafslag de GUR moeten ontwijken. Gelukkig hebben we een lijst met lokale regels ontvangen, maar helaas staat deze situatie niet vermeld. Dan maar de site van de Peelse Golf geraadpleegd: gelukkig mag  ontwijken zonder straf.

Na de afslag op hole 17 is het belangrijk om niet in een hindernis te belanden en daarom kiezen we om over een heuveltje te slaan. Maar zijn er achter deze heuvel bunkers? Gelukkig beschikken we over situatietekeningen per hole: gelukkig geen bunkers. Aangekomen op de heuvel zien we achter de heuvel helaas twee bunkers; gelukkig ligt de bal voorbij de bunkers. Na Hole 17 staan we voor met 2-1. Gaan we het redden? Kort voor de green van Hole 18 belandt de bal van de tegenstander helaas in een hindernis en gelukkig voor ons hebben zij daarmee onze winst veilig gesteld: 3-1.

In het clubhuis aangekomen blijkt dat voor onze 4 J’s (Jo, Joep, Jos en Jan Karel)  de tegenstanders in de Singles helaas te sterk waren (11-3) en dat bij de Greensomes de punten gelukkig gedeeld (4-4) werden. En gelukkig blijkt dat mijn golfhorloge is gevonden. Het wordt dus  helaas geen nieuwe.

De laatste wedstrijd bij The Duke wordt spannend. Voor het team van The Duke gelukkig niet omdat ze al ongeslagen kampioen zijn. De overige 4 teams staan gelijk met 2 wedstrijdpunten. Winst is noodzakelijk om niet te degraderen maar gelukkig gaan we er allemaal vol voor.

J.H.