Businessclub trapt het jaar af met interview met local hero

Het begint een traditie te worden die we liever per 2025 “afschaffen”: het niet kunnen golfen op de maandelijkse Businessclub dag in januari… Waar het vorig jaar de nachtgolf wedstrijd op de Gezandebaan werd afgelast i.v.m. te veel neerslag, kon er deze keer een streep door het golfen i.v.m. vorst en winters weer.

Dus was het aan de organisatie om met een alternatieve invulling te komen en deze werd gevonden door een “local hero” van het Woold tijdens het heerlijke 4-gangen diner te interviewen, namelijk: hoofd greenkeeper Henk Loomans. Niet alleen omdat Henk “zo’n gezellig vent” is, maar ook omdat hij sinds de aanleg van de Gezandebaan PAR-3 in 2000 in dienst is en de groei van Het Woold als hoofd greenkeeper heeft meegemaakt én begeleid. In een vraag-antwoord gesprek interviewde voorzitter Hans Martens Henk over zijn functie, werkzaamheden en kwamen we meer te weten over hoe onderhoud wordt gepleegd op Het Woold.

Wist u bijvoorbeeld dat er in het hoogseizoen ‘s ochtends vanaf 6.00 uur wordt begonnen met werken en dat 5 greenkeepers tot in de loop van de ochtend druk bezig zijn om alles te maaien? Greens worden dan zelfs bijna dagelijks gemaaid, en niet te kort zodat het gras wel “in leven” blijft. Ook zorgen Henk en zijn team voor beregening op de juiste momenten in periodes van droogte. Greens, tee boxen & fairways (en ook in die volgorde) hebben daarbij de hoogste prioriteit. Daarnaast is er ook in de winter genoeg te doen. Denk daarbij aan het “open” houden van de drainagebuizen, zodat water snel af kan voeren.

Hierbij is het natuurlijk ook gegaan over de ongekende hoeveelheid neerslag die de afgelopen maanden uit de lucht is gevallen. Er was een enorm overschot, maar na een paar droge dagen zien we ook dat het water bijzonder snel weer wordt afgevoerd dankzij de drainage, beekjes en sloten. Er dus daarom ook stiekem hoop dat de gehele 18-holes baan snel weer open kan, wat enkel nog wordt tegengehouden door eventuele nieuwe neerslag.

Verder waren er vanuit de aanwezige BC-leden ook genoeg vragen voor Henk over zijn werk en achtergrond, met daarbij uiteraard ook vragen over hoe het gazon thuis het beste te onderhouden is. “Een beetje kunstmest, goed beluchten waar nodig en er niet te zuinig op zijn. Er mag overheen gelopen worden”, aldus Henk.


Aankomende activiteiten

Volgende maand staat de volgende bijeenkomst op de agenda; we gaan dan op donderdag 8 februari op bedrijfsbezoek bij de Huijbregts Groep in Helmond. Er is plaats voor maximaal 50 personen, dus ben er op tijd bij met inschrijven.

Daarna wordt er op donderdag 7 maart samen met de golf pro’s het “Prepare for the Summer” event georganiseerd. Deze biedt plaats aan maximaal 40 deelnemers en verschillende facetten van het golfspel worden die middag getraind: swingen, chippen, putten & course management.

Verder staat een week later op donderdag 14 maart de eerste RIVEZ Business Cup (9-holes) van het kalenderjaar weer op de agenda.

Inschrijven voor de bijeenkomsten op 8 februari & 7 maart is mogelijk via E-Golf4U. Het is vanaf 8 februari mogelijk om voor 14 maart in te schrijven.