Wandelen in de regen

Nederlanders mekkeren graag over het weer. Te droog, te nat, te weinig zon en ga zo maar door. Maar doorgaans valt het wel mee. Tenminste, als je ons weer vergelijkt met de landen om ons heen waar het dan nog natter, winderiger of droger is. Dus valt het ‘bij ons’ dan wel weer mee. 

Maar niet altijd… we gaan door een uitzonderlijke periode. Het regent, al maanden, hard, veel en vaak. De rivieren moeten dat water afvoeren, samen met een enorme hoeveelheid smelt- en regenwater uit de landen om ons heen. Want ook daar regent het langer, harder en meer dan normaal.

En daardoor worden sloten gevuld, zijn kleine en grote rivieren moeilijk in toom te houden en beleefden we in 2023 het natste jaar ooit gemeten 

Zo nat, dat we voor het eerst in het bestaan van de Golfbanen op Het Woold de banen moesten sluiten, niet door sneeuwval, maar door de overvloedige regen. Sinds 1 januari is het namelijk niet echt minder geworden.

Ondertussen doen onze greenkeepers hun best om de banen in conditie te houden en zo snel mogelijk weer speelbaar te hebben. En ze willen dat ook maar al te graag uitleggen aan onze leden.

En zo kon het gebeuren dat op donderdagochtend enige tientallen leden een rondje over de baan liep met onze hoofdgreenkeeper Henk. Die kan als geen ander duidelijk maken wat er gebeurt en voor welke uitdagingen onze greenkeepers gesteld worden in deze natte tijd.

En we hebben het hier over bikkels. Want zoals u begrijpt bleef het niet droog, maar dat hadden we dan ook niet verwacht. Frederique maakte een aantal foto’s. Zo ziet u -zonder zelf nat te worden- dat het best wat droger mag worden…

Wordt vervolgd….