Business Challenge 2024: hét hoogtepunt van het seizoen

Soms heb je van die dagen waarop alles samenvalt. En als organisatie kunnen we concluderen dat dit tijdens de jaarlijkse Business Challenge die vorige week op donderdag 13 juni werd gehouden ook zeker het geval was. Iets waar we enorm blij mee zijn! Wat er zoal samenviel? Een korte opsomming:

 • Fantastisch weer!
 • Een baan in topconditie
 • Uitdagende challenges in de baan die in de smaak vielen
 • Een mooi bedrag dat voor het goede doel is opgehaald
 • Heerlijke gerechten, zowel in de baan als tijdens het diner
 • Goed gezelschap en enthousiaste deelnemers, oftewel een top sfeer!

Dagprogramma

Dit jaar was er besloten om het ontvangst een uur eerder plaats te laten vinden, dus al vanaf 10.30 uur. Alle deelnemers hadden de mogelijkheid om op de driving range warm te slaan en op het terras koffie of thee te drinken met heerlijke petit fours. Was het team compleet? Dan mochten ze naar de wedstrijdtafel voor het ophalen van de scorekaarten & speluitleg/routing, waarna ze direct langs Fréderique mochten voor een teamfoto.

Dit verliep ondanks de groepsgrootte (ruim ca. 160 golfers) erg goed, waardoor de briefing ook op het geplande tijdstip van 11.30 uur kon beginnen. Danique praatte iedereen bij over het culinaire gedeelte in de baan, waarna Rens de microfoon overnam en de spelvorm & de extra challenges uitlegde. De briefing werd afgesloten met een groepsfoto op de putting green en zo kon iedereen op en top voorbereid vertrekken naar zijn of haar starthole.

Zo startte om 13.00 uur de 18-holes ronde voor de 42 flights. Voor 4 flights betekende de starthole geen teebox maar een tafel op het foodplein, want zij hadden de eer om direct te beginnen met een heerlijk gerecht. Daarna schoven de andere flights op basis van hun routing aan, ook voor een tweede gerecht en voor een drankje bij het pop-up café op het terras van het paviljoen, waar heerlijke wijnen van Nero Wijnen geserveerd werden. Daar werd het dus zoals u kunt raden ook al snel gezellig.

Anderen begonnen juist met een van de diverse challenges die op het programma stonden:

 • “De Joker” op hole 1 | gebruik topamateur Bob van Beeck als extra speler bij de afslag of approach
 • “The Fastest Hole in Golf” (oftewel: speed golf) op hole 5 | gesponsord door Hooglander
 • Nearest to the pin op hole 8 | gehost door Piet Bijnen namens de Joost Luiten Foundation
 • Greenkeepers Revenge op hole 12 | kom heelhuids langs de obstakels op de green & let op de schuin gestoken pin
 • Beat the Pro op hole 17 | wie kan een van onze pro’s Rob Mouwen of Nick Goedhart verslaan?
 • Longest drive op hole 18

De challenges op hole 1 & 12 waren dit jaar gloednieuw in het programma en beide vielen erg in de smaak. Daar zijn we enorm blij mee en we hebben nu al goede ideeën om de challenges in 2025 verder te verbeteren.

Joost Luiten Foundation

Daarnaast was de “hosting” op hole 8 door de Joost Luiten Foundation nieuw. Hier kwamen alle flights Pieter Bijnen tegen, die meer vertelde over de foundation. Deze zorgt ervoor dat kinderen in Nederland de mogelijkheid hebben om kennis te maken met de golfsport en daarbij een “eerlijke” mening kunnen vormen over hoe leuk de sport is. De winnaars van de nearest to the pin konden daarbij diverse prijzen winnen, namelijk een gesigneerde polo van Joost Luiten, een dozijn Titleist ProV1 ballen, een paraplu en een fles Bernardus wijn. Mocht je niet winnen? Dan ontving je sowieso een logobal of balmarker van de foundation.

Een mooi initiatief en er werd dan ook door veel deelnemers gedoneerd, namelijk een totaalbedrag van € 1.520! Imre van Baars en Renée Backus gingen er daarbij vandoor met de prijzen. Zij sloegen hun afslagen op respectievelijk 3 meter & 5 meter van de pin.

The Fastest Hole in Golf

Net als vorig jaar werden alle flights op hole 5 uitgedaagd om de snelste tijd neer te zetten. Het concept kort uitgelegd: alle teamgenoten gaan over de hole verspreid klaar staan, zodat ze direct de bal kunnen doorslaan tot deze in de hole zit. Het team van Hooglander hield de tijden bij en zorgde voor mooie prijzen. Er waren een aantal teams met snelle tijden, onder andere de teams van Thomas Koppens & Berno Joosten/Alwin Sahr noteerden een tijd van 18 seconden, maar het team van Wil Hoebergen ging daar nog net onderdoor en kwamen uit op 16 seconden! Wil vertelde tijdens de prijsuitreiking uitgebreid over hun tactiek, die toch enige vraagtekens opriep bij sommige deelnemers. Of de regels volgend jaar worden aangescherpt? De Businessleden komen er vanzelf achter…

Avondprogramma

De gezelligheid werd rond 18.00 uur uit de baan geleidelijk overgeheveld naar het terras van Volentieri, waar de eerste deelnemers binnenkwamen na het volbrengen van de gehele ronde. DJ Draaimakers verzorgde de muziek en nadat de meeste flights binnen waren kon de bediening aanvangen met het serveren van de eerste gerechten vanuit de keuken. Daarnaast werden ook 2 foodstands geopend, waar de deelnemers zelf diverse gerechten konden afhalen: Pinsa’s, saté, gerookte zalm, Iberico fingers, burrito’s, oesters, en halve kreeften. Voor ieder wat wils dus. Ook stond de ijswagen van Bacio weer op de stoep.

Rond half 9 werd de prijsuitreiking verricht door voorzitter Hans Martens & Rens met daarbij assistentie van Danique & Fréderique. Naast de prijsuitreikingen vanuit de Joost Luiten Foundation & Hooglander werden ook de andere prijzen uitgereikt.

Longest drive op hole 18 | Emma Huijbregts & Pieter van Rijssel

Derde plaats | Team Slow Food Masters | 60 slagen (66 bruto)*

Tweede plaats | Team Toma Metaalbewerking | 59 slagen (65 bruto)*

Eerste plaats | Team Movico-Quintes | 58 slagen (62 bruto)*

*Bij alle teams is i.v.m. de challenge op hole 5 een par (3) genoteerd.

Voor Ben Buiting was het de 2e overwinning op rij, al was het deze keer met een andere team samen met Stefan Aspers van Movico. Daarom gaf hij Stefan het woord voor de gebruikelijke speech. Daarin bedankte hij alle aanwezigen en de organisatie voor een fantastische dag en gaf hij aan in tegenstelling tot Wil Hoebergen géén vooraf uitgedokterde tactiek te hebben toegepast in de baan. Dat maakte misschien de overwinning nog wat mooier…


Zoals we het artikel begonnen kijken we terug op een enorm geslaagd evenement, want het werd steeds gezelliger naar mate de avond vorderde. We hopen dat de goede sfeer ook weer aanwezig zal zijn op donderdag 11 juli, wanneer de volgende Rivez Business Cup gepland staat. Daarin zal Wiljon Schepers van Rivez Zuiderhuis worden geïnterviewd en wordt er ook gesproken over jeugdgolf. De inschrijving voor die wedstrijd staat per heden open in E-Golf4U, dus we hopen ook dan weer op een hoge opkomst.

Fotoalbum

Gedurende de dag zijn er diverse foto’s gemaakt. Benieuwd naar uw teamfoto of de sfeerimpressie? Klik dan op onderstaande link: