Nieuws van de jeugd: 2e in de NGF Jeugdcompetitie én een hole in one van Fleur Koster!

Juni = wedstrijdmaand voor de jeugd op Het Woold. Het jeugdteam speelde vandaag (23 juni) haar laatste NGF Jeugdcompetitie wedstrijd en ondertussen hebben de andere jeugdleden ook niet stilgezeten:

  • Een aantal spelers deden mee met het PGA GolfSixes team en wonnen op zondag 2 juni hun eerste wedstrijd op G&CC Geijsteren;
  • Daarnaast was er iedere week de mogelijkheid om op de Gezandebaan óf de Vier Eijckenbaan te spelen, namelijk de “Woold’s Futures”;

NGF Jeugdcompetitie

Ons team heeft dit seizoen in de hoofdklasse van de 18-holes Jeugdafdeling meegespeeld en de laatste speeldag was dicht bij huis, namelijk Golfbaan Stippelberg. Deze wedstrijd wisten ze te winnen en mede door de beste (individuele) dagscore is ons team knap als 2e geëindigd! Een mooie prestatie, aangezien degradatie op de loer lag.

Savine, Bibi, Yari, Joep & Luka (op de foto v.l.n.r.): van harte gefeliciteerd met deze superknappe prestatie!


Woold’s Futures: een hole-in-one voor Fleur Koster!

Tijdens de NGF Jeugdcompetitie & PGA GolfSixes organiseren we gelijktijdig voor de andere jeugdleden wedstrijden op Het Woold: 1x 9-holes of 2x 9-holes Gezandebaan of 9-holes Vier Eijckenbaan, met als doel de jeugd meer in de baan te laten golfen en ook te laten ervaren hoe een wedstrijd in elkaar steekt. Uiteraard passend bij ieders niveau, dus de jongste jeugd speelt in teams tegen elkaar en de andere jeugd speelt Q-kaarten voor handicap. We zijn erg blij dat het animo hiervoor zo hoog is en dat er ook al goede scores worden genoteerd!

Daarbij voltrok zich vandaag een bijzonder voorval: Fleur Koster liep een rondje 59 slagen (+5) over 2x 9-holes Gezandebaan, zonder handicapverrekening! Niet alleen een mooie score, want ze sloeg ook op hole 14 (hole 5 in de 2e ronde) een hole-in-one! Iets om niet snel te vergeten, vooral niet omdat ze pas sinds april 2023 bij het Jeugdplan zit. Houd haar naam de komende tijd dus zeker in de gaten.


Volgende week sluiten we deze periode af met weer een jeugdles, waarna de zomervakantie begint. We pakken richting eind augustus de draad weer op voor de volgende serie lessen & wedstrijden.

Namens de Jeugdcommissie,

Stijn Willekens & Rens van der Schouw