Bericht van de voorzitter 

hspan2017Traditiegetrouw gaan we het jaar in dit geval 2019 afsluiten. Een gezellige tijd in familieverband breekt hopelijk voor velen van u aan. Natuurlijk kijkt ieder met zijn eigen gedachten terug op het afgelopen jaar waarin ongetwijfeld goede en minder goede momenten uw leven hebben bepaald. Ik hoop dat u met een gelukkig gevoel op 2019 kunt terugzien en dat uw goede voornemens voor 2020 worden vervuld. Daar horen natuurlijk ook sportieve golf-momenten bij.

Laat ik daarom beginnen om u allen namens het bestuur van uw vereniging fijne feestdagen toe te wensen en een sportief en gezond 2020.

Het was weer een mooi golfjaar met de nodige hoogtepunten. Natuurlijk kregen we weer kampioenen in huis mede klaargestoomd door golfopleiding Rob Mouwen. 

 

Heren senioren 18 holes werd kampioen en ook Dames 1 27 holes leverde traditiegetrouw weer een mooie prestatie met als kers op de taart promotie naar de hoofdklasse. Als vereniging zijn we trots op de prestatie van onze competitieteams. Ook de andere teams hebben naar behoren gepresteerd.

Even de kampioenen op een rij.

Onze clubleden Gre Peeters en Marcel van den Eijnde werden dit jaar Astens kampioen op de Open Astense kampioenschappen. Marcel won ook de par 3 Contest van onze vereniging.

Clubkampioenen Matchplay 2019 werden Marjolein van der Kruis en Rens van der Schouw De Strokeplay kampioenen 2019 zijn Sanne Gijsbers en Dane Cvetkovic. 

Golfer van het jaar 2018 werd Marjolein van der Kruis. Wie wordt haar opvolger? Allen van harte gefeliciteerd. 

Naast alle wedstrijden en clubcompetities voortreffelijk georganiseerd door de WECO en EVCO, dat mag gezegd worden, is er nog een heuglijk feit te vermelden.

Ik wil bij deze namens u allen Karin en Jan Karel Jobse van harte feliciteren met het door hen behaald examen regelcommissaris 2. Een pittig examen Samen met Harry Peeters en Jos Hendriks (HARECO) hebben wij als vereniging nu ook een zware bemensing van de Technische Commissie. Deskundigheid is derhalve alom aanwezig bij onze vereniging.

Voor de afwisseling heeft de HARECO het afgelopen jaar naast de drukbezochte instructie avonden over de nieuwe regels een Quiz Golfen zonder Stokken georganiseerd. De deelnemende teams vonden het heel leerzaam en onze referees en Marshalls(met hun nieuwe multifunctionele buggy) gaan ongetwijfeld als vervolg hierop vastleggen of er vooruitgang is geboekt op de speelstijl op onze banen.

Het jaar 2020 wordt voor onze vereniging een bijzonder jaar. Op 17 mei 2010 werd onze vereniging opgericht en dat jaar werd ook de Vier Eijckenbaan operationeel. We vieren ons 10-jarig bestaan met de nodige festiviteiten op 25,26 en 27 juni. U krijgt hierover nog nadere info in de eerst helft van dit jaar.

Voorbereidingen worden getroffen

Onze vele vrijwilligers hebben zich het afgelopen verenigingsjaar weer voor 100% ingezet. Dank daarvoor.

Met een spetterende vrijwilligersavond met een voortreffelijk diner voor al onze vrijwilligers aangeboden door GVR en uw Vereniging werd het golfjaar afgesloten. Een compliment voor onze koks is hier zeker op zijn plaats. Geweldig.

Samen brengen we onze vereniging die door Leading Courses wederom werd verkozen tot meest gastvrije golfbaan van Nederland en de baan met de beste prijs-kwaliteitsverhouding tot grote hoogte. Mede te danken aan ons management en horecapersoneel. De gastvrijheid en ambiance op hole 19 kennen we inmiddels allemaal Gastspelers hebben het over Brabantse gastvrijheid die ze graag koppelen aan sportieve prestaties op onze banen. Een terugkeergarantie hoeven wij niet te geven.

Het afgelopen jaar zijn de nieuwe golfregels van kracht geworden De druk bezochte informatieve avonden uitstekend georganiseerd door de HARECO waren een groot succes.

Ready Golf gericht op de doorstroming op onze baan werpt zijn vruchten af. Onze Marhalls onder leiding van Marinus Joosten zien er op toe dat de doorstroming soepel verloopt.

Helaas kon door extreme weersomstandigheden ons afsluitende toernooi beter bekend als de Woold Masters dit jaar geen doorgang vinden. De gezellige dansavond lieten we ons in ieder geval niet ontnemen. John van der Heijden en zijn”orkest” zorgden voor de ambiance en terecht werd John door ons vanwege 10 jarige band met onze vereniging in het zonnetje gezet. De clubkampioenen zullen hun gegraveerde tegels in de Circle of Fame nu tijdens de nieuwjaarsreceptie op 12 januari plaatsen. Uiteraard verwachten wij u allen in grote getale op deze geanimeerde bijeenkomst op het Woold vanaf 14.00 u.

Traditiegetrouw was de Open Golfdag op 22 april weer een groot succes dankzij de inzet van velen. De agendacommissie heeft samen met het management de jaarkalender voor 2020 vastgesteld. U kunt deze raadplegen op onze website. 

Jawel de golf-bridgewedstrijd staat weer op de agenda in 2020 mede dankzij aanjager Cor Naninck. 

Vanuit het bestuur werden ook weer een aantal bijeenkomsten met de verschillende commissies georganiseerd waarin zaken op elkaar werden afgestemd. Als bestuur hopen wij op deze wijze via onze platte organisatie tot goede beslissingen te komen. 

Natuurlijk kregen onze banen weer speciale aandacht van onze baanarchitect en greenkeepers. Er is weer volop gewerkt aan aanpassingen en onderhoud van onze banen. De baan en Milieucommissie werkt hard aan het verkrijgen van Het GEO-certificaat. De natuurontwikkeling krijgt blijvende aandacht getuige de Flora en Fauna rapporten die de baancommissie in samenwerking met het IVN recent samen stelde. De moeite waard om in te zien. 

Ook heeft uw bestuur weer overleg gehad met GVR waarbij in goed overleg een aantal financiële zaken op elkaar werden afgestemd conform de afspraken in de gebruiksovereenkomst.

De nieuwe app van de NGF met al uw gegevens en prestaties is ingevoerd. Hopelijk gaat u deze app op korte termijn installeren voor zover nog niet gebeurd.

Golf is bij uitstek een sociale sport. Je leert mensen kennen en met name ouderen worden getriggerd hun conditie op peil te houden. Golf is een gezonde sport. Daarnaast is het belangrijk om als vereniging jeugdige talenten te koesteren en te enthousiasmeren. Dat is onze jeugdcommissie wel toevertrouwd. De begeleiding van de jeugd stond weer centraal. Zonder andere commissies tekort te willen doen een compliment voor de Jeugdcommissie. 

Ik wil besluiten met u nogmaals namens het bestuur fijne feestdagen toe te wensen en in alle opzichten een gelukkig , gezond, gezellig en sportief 2020.

Nog even een tip. Op 31 januari organiseert de HARECO traditiegetrouw een golfregelquiz. Meld u aan op onze site Het wordt wederom een leerzame maar ook gezellig avond

Hopelijk zien we elkaar op de nieuwjaarsreceptie op 12 januari 2020

 

Uw voorzitter

Harry Span